Main Content

Reprezentant Bénes si po zranení necítil nohu: Potrebuje pokoj na doliečenie

nedeľa, 10. november 2019 17:38 | Autor: TASR

Zranený László Bénes
Zranený László Bénes | zdroj: TASR

Mönchengladbach 11. novembra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant László Bénes z Borussie Mönchengladbach pre zranenie nedohral nedeľňajší zápas nemeckej Bundesligy a jeho štart v závere kvalifikácie EURO 2020 je ohrozený.

Bénes asistenciou na prvý gól prispel k triumfu lídra nemeckej ligy nad Werderom Brémy 3:1, ale na ihrisku bol iba do 59. minúty. Potom ho fauloval Nuri Sahin a slovenský futbalista musel vynútene opustiť trávnik so zranením ľavého členka. "Pri súboji dostal zásah do nervu a nohu si necítil. Teraz potrebuje pokoj na doliečenie, ale presná diagnóza ešte nie je známa," povedal o Bénesovi krátko po zápase športový riaditeľ Borussie Mönchengladbach Max Eberl pre agentúru DPA.

Slovenská reprezentácia má v pondelok v Šamoríne zraz pred vyvrcholením kvalifikácie ME. Zverenci kouča Pavla Hapala sa najskôr 16. novembra predstavia v Rijeke (20.45 h.), o tri dni neskôr nastúpia v Trnave proti Azerbajdžanu (20.45). V tabuľke E-skupiny sú Slováci zatiaľ na treťom mieste. Na vedúcich Chorvátov strácajú štyri body, na druhých Maďarov dva. Na šampionát postúpia prví dvaja zo skupiny.