Main Content

Zahral si aj proti Slovanu: Traoré namiesto Mali nečakane mieri do španielskej reprezentácie

nedeľa, 10. november 2019 13:10 | Autor: TASR

Adama Traoré a Ibrahim Rabiu
Adama Traoré a Ibrahim Rabiu | zdroj: TASR

Madrid 10. novembra (TASR) - V nominácii španielskej futbalovej reprezentácie sa prekvapujúco objavilo meno krídelníka anglického Wolverhamptonu Wanderers Adamaa Traorého. Dvadsaťtriročný hráč v nej nahradil zraneného Rodriga Morena z FC Valencie.

Zaradenie Traorého sa vôbec nečakalo, keďže podľa nedávno medializovaných správ sa vraj rozhodol, že bude na seniorskej úrovni reprezentovať Mali. Španielska futbalová federácia (RFEF) však v sobotu v oficiálnom stanovisku potvrdila, že "Adama Traoré, hráč Wolves, nahradí v národnom mužstve Rodriga Morena z FC Valencia na zápasy s Maltou a Rumunskom".

Traoré prešiel slávnou barcelonskou akadémiou "La Masia" a hral aj za B-tím FC Barcelona. V prvom tíme katalánskeho veľkoklubu má na konte jeden štart. Španielsko už reprezentoval vo výbere do 21 rokov. V tejto sezóne nastúpil za Wolves v Premier League v desiatich zápasoch. Zahral si aj v oboch dueloch Európskej ligy UEFA 2019/2020 proti Slovanu Bratislava.

Španieli už majú postup na EURO 2020 vo vrecku. Traore môže debutovať v jednom z dvoch záverečných kvalifikačných dueloch "La Furia Roja" v piatok 15. novembra v Cadize s Maltou, resp. o tri dni neskôr v Madride proti Rumunsku. Informovala agentúra AFP.