Main Content

Seničania doma zdolali Michalovce rozdielom triedy

sobota, 9. november 2019 21:27 | Autor: TASR

FK Senica
FK Senica | zdroj: TASR

Senica 9. novembra (TASR) - Futbalisti Senice doma zvíťazili nad Michalovcami jednoznačne 4:0. 

Vo 4. minúte našiel El Moudane prihrávkou za obranu Castaňedu, nebyť zlého spracovania kolumbijského útočníka, hosťujúci gólman Kira mohol mať problémy. V 8.minúte centroval do šestnástky hostí Addo, Kira si však na dvakrát s centrom poradil. V 12.minúte vyslal Addo do samostatného úniku Sulleya, krížna strela domáceho útočníka nesmerovala na bránu. O minútu neskôr sa dostali k slovu aj hostia, strelu Martineza dokázal Favaro zblokovať. V 17.minúte sa do najväčšej príležitosti zápasu dostal Sidibe po prihrávke od Žofčáka, Vorel jeho strelu z vnútra šestnástky dokázal zlikvidovať. V 20.minúte odcentroval z pravej strany Martinez, lopta si na zadnej tyči našla Kountouriotisa - Vorel však na bránkovej čiare predviedol bravúrny zákrok a zabránil jasnému gólu. Akcia pokračovala ďalej, Castaňeda však samostatný nájazd nepremenil - jeho zakončenie smerovalo nad bránu Kiru. V 24.minúte sa po prihrávke od Castaňedu dostal k zakončeniu Sulley, keď si zasekol dvojicu obrancov Michaloviec - Kira však predviedol dobrý zákrok. O niekoľko desiatok sekúnd neskôr zakončoval aktívny Castaňeda, hostia jeho pokus zblokovali na roh. V 34.minúte vynikol individuálnou akciou po krídle Yenne, Kira v bráne hostí predviedol rovnako dobrý zákrok a odvrátil loptu na roh. Z následného rohu vychytal gólman hostí v ďalšej veľkej príležitosti Favara. V 42. minúte sa dosal k zakončeniu Kountouriotis, jeho pokus len tesne minul ľavú žrď Vorelovej bránky. Do kabín tak išli mužstvá za nerozhodného stavu.

Po zmene strán pálil nebezpečne z ľavej strany hosťujúci Kolesár, jeho strela letela tesne nad našu bránu. Na druhej strane sa rútil na bránu Kiru Castaňeda, Michalovčania jeho strelecký pokus dokázali zblokovať. V 55.minúte predviedol krásnu individuálnu akciu Addo, loptu poslal prízemným centrom na zadnú žrď kde bol pripravený Yenne - 1:0. V 63.minúte odcentroval z ľavej strany aktívny Addo, loptu si v šestnástke spracoval Castaňeda, jeho následná strela len tesne minula ľavú žrď. O minútu neskôr vyrazil dobrý pokus Akinyoolu Kira. V 66.minúte pridal náš druhý gól v zápase Castaňeda, keď zúžitkoval výbornú prihrávku za obranu od Baumgartnera - 2:0. V 83.minúte pridal svoj druhý gól v zápase po rýchlom protiútoku Castaňeda, kedy zúžitkoval prihrávku od Akinyoolu a zoči voči Kirovi sa nemýlil - 3:0. V 90.minúte využil chybu brankára Kiru Akinyoola a strelou do prázdnej brány uzavrel skóre zápasu.

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 4:0 (0:0)
Góly: 55. Yenne, 66., 83. Castaňeda, 90. Akinyoola. Rozhodovali: Smolák - Roszbeck, Jekkel, ŽK: Castaňeda (Senica), 532 divákov