Main Content

VIDEO: Dunajská Streda po krásnych góloch zdolala doma Trenčín

sobota, 9. november 2019 19:53 | Autor: TASR

FK DAC 1904 Dunajská Streda
FK DAC 1904 Dunajská Streda | zdroj: TASR

Dunajská Streda 9. novembra (TASR) - V šlágri 15. kola Fortuna ligy privítala v Mol Aréne Dunajská Streda Trenčín. 

Pred zápasom domáci zagratulovali Ericovi Davisovi, ktorý proti Trenčínu nastúpil na 100. ligový zápas vo farbách DAC. Dunajská Streda už v 3. minúte išla do vedenia, Divković poslal center z ľavej strany, K. Vida loptu najprv spracoval a z jedenástich metrov poslal loptu do siete – 1:0. V 16. minúte Trenčín vyrovnal, Van Kessel prešiel na pravej strane, centrovanú loptu poslal Koolwijk do bránky – 1:1. V 22. minúte Zubairu pohrozil z pravej strany, jeho strelu však Jedlička chytil. V 24. minúte po Fábryho rohovom kope hlavičkoval Beskorovajnyj tesne vedľa. V 32. minúte to skúšal Ronan, ale z 24 metrov poslal loptu tesne vedľa pravej žrde. V prvom polčase prevládal obojstranne útočný futbal, možností na skórovanie mali obe mužstvá. V 43. minúte zahrávala Dunajská Streda priamy kop z 24 metrov, ale loptu poslal Fábry len do brániaceho múru. V 44. minúte sa výborne predviedol aj brankár Chudý, ktorý zlikvidoval strelu K. Vidu.

Druhý polčas začala aktívnejšie Dunajská Streda, ktorá viedla nebezpečné útoky na bránu Trenčína. V 57. minúte DAC opäť strhol vedenie na svoju stranu, peknými nožničkami sa presadil Zsolt Kalmár – 2:1. V 66. minúte prešiel Fábry na pravej strane, po spätnej prihrávke sa lopta dostala k Divkovićovi, strela bola zblokovaná, odrazenú loptu poslal Blackman do rúk Chudého. V 74. minúte sa dostal do dobrej pozície Divković, ale jeho strela z pokutového územia letela vedľa. V 78. minúte to z rovnakej pozície ako Divković skúšal Máté Vida, jeho lopta po peknej strele skončila v sieti – 3:1.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – AS Trenčín 3:1 (1:1)
Góly: 3. K. Vida 57. Kalmár, 78. M. Vida – 16. Koolwijk Žlté karty: 23. Davis, 39. Blackam – 43. Skovajsa. Rozhodovali: Ziemba – Hrčka, Galo, 7027 divákov