Main Content

Tomáš Tatar frustroval trénera. Ten mu udelil adekvátny trest

piatok, 8. november 2019 12:33 | Autor: Marek Ďaďo

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Slovenský útočník Tomáš Tatar nehrá v tejto sezóne vôbec zle. Má na svojom konte 13 bodov (5+8), čo je rovnaký počet, aký majú Brendan Gallagher a Jonathan Drouin. V jednej štatistike však Tatar vyslovene dominuje. Nie je to však nič, čo by trénera Habs, Claudeho Juliena, potešilo. 

Podľa štatistík kanálu FOX Sports je Tomáš Tatar piatym najtrestanejším hráčom celej ligy. Jeho nedisciplinovanosť zapríčinila, že sa na trestnú lavicu posadil už 10-krát (vždy iba malý trest). To veru nie je štatistika, na ktorú by sme boli u „Trta“ zvyknutí.

Tatarove zbytočné fauly už nebavia ani trénera. V poslednom zápase s Philadelphiou sa nechal rodák z Ilavy vylúčiť hneď dvakrát a Claudemu Julienovi očividne došla trpezlivosť a potrestal ho menším vyťažením. Kým predtým Tatar odohral v priemere okolo 16 minút za zápas, v dueli s Flyers strávil na ľade iba 10 minút a 17 sekúnd. 

Spomínané tresty prišli po držaní hokejky súpera a hákovaní. Tatar sa však na trestnú lavicu vrátil ešte raz, keď si išiel odsedieť tímový trest za zdržovanie hry. Ak sa v tomto hernom smere nepolepší, budú prichádzať následky. Aktuálne má na svojom konte najviac trestných minút spomedzi všetkých hráčov Canadiens.