Main Content

Komentár: Fraška Zinedinea Zidanea

štvrtok, 7. november 2019 10:26 | Autor: Jakub Vaverka

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Zinedine Zidane sa do histórie Realu Madrid zapísal zlatými písmenami ako hráč a aj ako tréner. Kormidelník Bieleho Baletu ale nie je dokonalý, čo potvrdzuje už niekoľko mesiacov. 

Zinedine Zidane vyhral s Realom Madrid trikrát za sebou Ligu majstrov a stal sa večným. Francúzskeho trénera všetci nosili v španielskej metropole na rukách. Mohol urobiť či povedať prakticky čokoľvek a nepozeralo sa naňho v negatívnom zmysle. Potom ale odišiel. Čo bolo skutočným dôvodom jeho odchodu je témou na inú debatu.

Po návrate to stále nie je pravé orechové. Biely Balet strieda fantastické výkony s katastrofálnymi a forma viacerých hráčov prvého mužstva pripomína aprílové počasie. K tomu môžeme pridať nezhody trénera s prezidentom klubu Florentinom Perezom. Úspech pominul, a aby prišiel ďalší treba tvrdo pracovať.

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

„Zizou“ navyše sám seba podkopáva. Problematickým bodom je predovšetkým Gareth Bale. To, čo Zidane, s prepáčením, predvádza okolo tohto waleského futbalistu začína pripomínať frašku. Počas prvej Francúzovej vlády patril Bale medzi najlepších hráčov Merengues, rozhodoval dôležité zápasy a sekundoval Cristianovi Ronaldovi.

Počas leta 2019 zas ZZ posielal Walesana preč. Opakovane a jasne. Sú dostupné viaceré rozhovory či tlačové konferencie Zidanea, kde hovorí, že pre Balea bude najlepšie, ak zmení klub, že jednoducho už na štadióne Santiaga Bernabeua nemôže pokračovať. Vynechával ho zo zostavy, nezobral na niekoľko výjazdov. 

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Perez ale chcel, aby Bale ostal. Tréner preto musel stiahnuť uši. Real postihla biedna forma a Walesan bol čuduj sa svete jedným z mála hráčov, ktorí nehrali pod svoje možnosti. Aj vinou zranení mu Zidane musel dať príležitosť.

Prišla zmena rétoriky. Zrazu Bale nebol vyhnanec, ale člen základnej zostavy. A teraz, keď sa opäť otvorene hovorí o odchode tohto futbalistu z Madridu, Zinedine Zidane medzi prvými hovorí, že nechce, aby odišiel, že sa jedná o dôležitého hráča pre Los Blancos.

Nech už to dopadne akokoľvek, na Zidanea nepadá dobré svetlo. Pretože je iba málo horších charakterových čŕt, ako keď si niekto nevie stáť za slovom.