Main Content

Slovan musí na pôde anglického favorita nahradiť chýbajúce trio: Vieme, čo nás udrží v hre o postup

streda, 6. november 2019 20:03 | Autor: TASR

Ján Kozák mladší
Ján Kozák mladší | zdroj: TASR

Wolverhampton 6. novembra (TASR) - ŠK Slovan Bratislava sa musí vo štvrtkovom stretnutí K-skupiny Európskej ligy na pôde Wolverhamptonu Wanderers (21.00 SEČ) zaobísť bez troch futbalistov. Do Anglicka necestovali Moha, Aleksandar Čavrič ani dlhodobo zranený David Strelec. Ostatných hráčov mal kouč Ján Kozák ml. na stredajšom oficiálnom tréningu k dispozícii.

Okrem kľúčového krídelníka Mohu utrpeli pri sobotnom fortunaligovom víťazstve nad Senicou 2:0 zranenia aj obranca Jurij Medveděv a ďalší krídelník Erik Daniel, obaja sa stihli zotaviť: "Moha je veľmi dôležitý hráč, ale v tejto sezóne nám vypadli už viacerí a dokázali sme ich nahradiť. Verím, že nahradíme aj Mohu a hráč, ktorý dostane šancu namiesto neho, odohrá dobrý zápas. Musíme byť pripravení na vynútené zmeny. Hráme na brejky, budú nám chýbať rýchlostné typy, no dúfam, že sa nachystáme dobre," povedal Kozák ml. a na predzápasovej tlačovej konferencii vyslovil tiež želanie, že jeho mužstvo podrží ako už viackrát v EL brankár Dominik Greif: "Treba tam nechať srdce a sto percent. Vo futbale nikdy neviete, ako to dopadne, ale to sú hlavné podmienky, aby sme odohrali dobrý zápas. Títo súperi dokážu potrestať chybičky, musíme ich spraviť čo najmenej, byť koncentrovaní a maximálne pripravení na všetko. Len to povedie k nejakému úspechu."

Slovanisti chcú v odvete nadviazať na výkon z domáceho úvodného vzájomného duelu, v ktorom síce prehrali 1:2, ale favoritovi z Premier League riadne vzdorovali. "Odohrali sme proti nim výborný zápas a myslím si, že sme na dobrej ceste potvrdiť kvalitu aj tam. Výsledkovo to nebolo podľa našich predstáv, výkon bol v poriadku. Bol by som rád, keby bol tentoraz aj výsledok lepší," uviedol Kozák ml., ktorého zverenci figurujú po troch kolách na tretej pozícii so štyrmi bodmi. Wolverhampton nazbieral o dva viac a patrí mu druhé miesto o bod za vedúcim Sportingom Braga. Ten si v rovnakom čase zmeria sily s posledným Besiktasom Istanbul: "Pokračujeme v tom, že každý bod v EL je výborný. Celý čas sme hovorili, že ideme zápas od zápasu, samozrejme, vieme, čo nás udrží v hre o postup. Určite nad tým človek trošku rozmýšľa, chceme odohrať čo najlepší zápas a keď budeme bodovať, tak to bude super."

Na rozdiel od vzájomného súboja z 24. októbra, keď smeli Tehelné pole pre trest od Európskej futbalovej únie (UEFA) zaplniť len deti, bude vo Wolverhamptone tradičná atmosféra. "Zakaždým je rozdiel, či hráte doma, alebo vonku. My sme silnejší doma, teraz budú stáť fanúšikovia za nimi. Bude to náročný zápas. Štadión vyzerá veľmi pekne, aj ihrisko je na najvyššej možnej úrovni. Wolverhampton je špičkový tím, hrá Premier League a pred niekoľkými týždňami zdolal Manchester City, to hovorí za všetko," dodal holandský stredopoliar Joeri de Kamps, ktorý absolvoval celé prvé meranie síl.