Main Content

VIDEO: Bago českého majstra s trénerom: Kouč Slavie predviedol na slávnom Nou Campe gymnastickú zdatnosť

Tréner pražskej Slavie Jindřich Trpišovský je jednou z najväčších osobností českého majstra, ktorý po milánskom Interi obral senzačne o body ďalšieho veľkého favorita FC Barcelona. Český stratég naordinoval svojim zverencom dokonalú taktiku, vďaka ktorej sa Slavii podarilo ustrážiť katalánske hviezdy na čele s hviezdnym Argentínčanom Lionelom Messim. Čo je kľúčom k úspešnému vedeniu pražskej Slavie? Trpišovský vie na svojich zverencov zvýšiť hlas, ale aj sa s hráčmi baviť a vyvádzať na ihrisku aby trochu odľahčil nervy aj pred takým slávnym súperom, aký na českého šampióna na Nou Campe čakal. 

Trpišovský sa pred zápasom zabával s hráčmi pri spoločnom bagu a 43-ročný tréner v strede kruhu predviedol aj svoju gymnastickú zdatnosť. Okrem rýchleho naháňania lopty pridal aj nejaký ten kotrmelec a vôbec nezaostával za svojimi zverencami, ktorí sa náramne bavili rovnako ako samotný kouč. Jeho prístup očividne zabral, zošívaní zabrali a senzačne ubránili domáce hviezdy, ktoré po 45 domácich dueloch prvýkrát vyšli gólovo naprázdno a český šampión udržal svoje šance na postup do jarnej časti európskych pohárov. 

Trpišovský je v Slavii od roku 2017 a s tímom žiari nie len na domácej scéne. Pod jeho vedením Slavia získala ligový titul, dvakrát ovládla národný pohár, vlani sa prebojovala až do štvrťfinále Európskej ligy UEFA a v tomto roku pražský gigant uhral cenný bod tak na milánskom San Sire ako aj barcelonskom Nou Campe.