Main Content

VIDEO: Wenger na lavičku Bayernu Mníchov? Takto sa k trénovaniu vyjadril legendárny francúzsky stratég

Francúzsky futbalový tréner Arséne Wenger nevylúčil pôsobenie v Bayerne Mníchov. Sedemdesiatročný niekdajší dlhoročný kormidelník Arsenalu je od mája 2018 bez práce. Hoci si užíva oddych, v rozhovore pre televíziu beIn Sports nevylúčil návrat.

„Prišiel som sem, aby som hovoril o Lige majstrov a vy začnete rovno zostra, dostávate ma pod tlak," začal s úsmevom Wenger. "Samozrejme, že by som mal záujem. Trénovanie bolo doteraz celý môj život a každý, kto koučoval, vám to povie," pokračoval skúsený stratég. 

"Chýba mi tá intenzita. Sú veci, ktoré nám veľmi chýbajú a tie, ktoré nám až tak nechýbajú. Ja som si užíval tie, ktoré mi až tak veľmi nechýbali. Na druhej strane chýbajú mi futbalové zápasy, príprava tímu na duel, rozvoj hráčov a spoluzdieľanie emócií," uviedol Wenger, ktorý pripomenul, že trénoval dlhých 36 rokov bez prestávky, ktorá mu teraz padla vhod: "Na druhej strane, aj keď mi toto všetko chýba, dostať sa trochu z toho tlaku aspoň na rok nebolo pre mňa také zlé. Ľudia, ktorí ma dobre poznajú hovoria, že som uvoľnenejší, čo je pravda." 

Bavori hľadajú náhradu za Nika Kovača, ktorému "zlomil väz" sobotný "výprask" vo Frankfurte (1:5). Košom im dali bývalý tréner a v súčasnosti športový riaditeľ Lipska Ralf Rangnick či koučovia Ajaxu Amsterdam Erik Ten Hag, respektíve Thomas Tuchel z Paríža St. Germain. Podľa agentúry AFP v prospech Wengera hovorí aj plynulé ovládanie nemčiny. Medzi ďalších kandidátov údajne patria aj José Mourinho či Massimiliano Allegri.