Main Content

VIDEO: Veľké prekvapenie v Lige majstrov. Slavia neprehrala v Barcelone

utorok, 5. november 2019 21:29 | Autor: TASR

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Bratislava 5. novembra (TASR) – Futbalisti Slavie Praha vybojovali v utorok v Lige majstrov cenný bod po remíze 0:0 na ihrisku FC Barcelona. Katalánci zostali na čele F-skupiny s ôsmimi bodmi, Slavia má na konte po štyroch kolách dva body a je štvrtá.

Slavia výkonom potvrdila, že necestovala na Camp Nou iba brániť a viackrát pohrozila pred bránkou favorita. Ten sa bez zraneného Luisa Suareza nedokázal gólovo presadiť, keď už v prvom polčase šance Nelsona Semeda, Lionela Messiho či Gerarda Piqueho zlikvidoval Ondřej Kolář. Messi po polhodine hry trafil iba do brvna bránky Slavie. Tá sa už tešila zo senzačného vedenia na konci prvého polčasu, no zásah obrancu Jana Bořila pre ofsajd neplatil. Kolář "čaroval" aj po zmene strán pri pokuse striedajúceho Sergiho Roberta a gól anulovali rozhodcovia i Arturovi Vidalovi pre predchádzajúci ofsajd Messiho v 59. minúte. Slavia pozorne bránila a keď sa Messi nepresadil ani zblízka necelú štvrťhodinu pred koncom, český majster sa tešil z ďalšieho zisku na pôde favorita. Prvý bod predtým bral z trávnika Interu Miláno (1:1).

Výrazný krok k postupu z G-skupiny urobil nemecký tím RB Lipsko triumfom 2:0 na ihrisku Zenitu Petrohrad. Bundesligista mal od začiatku herne navrch a prevahu korunoval v nadstavenom čase prvého polčasu presnou strelou spoza šestnástky k žrdi Diego Demme. Druhý gól hostí pridal v 63. minúte Marcel Sabitzer. Slovenský reprezentant Róbert Mak sedel na lavičke náhradníkov Zenitu. Lipsko je na čele skupiny s deviatimi bodmi, Zenit zostal na štyroch.

4. kolo skupinovej fázy LM:

F-skupina:

FC Barcelona - Slavia Praha 0:0
Rozhodoval: Oliver (Angl.)

G-skupina:

Zenit Petrohrad - RB Lipsko 0:2 (0:1)
Góly: 45.+5 Demme, 63. Sabitzer. Rozhodoval: Grinfeld (Izr.)
/R. Mak bol na lavičke domácich/