Main Content

Ani Mourinho, ani Allegri: Tento muž môže byť spasením pre Arsenal

streda, 6. november 2019 08:01 | Autor: Jakub Vaverka

Hráči Arsenalu - Alexandre Lacazette
Hráči Arsenalu - Alexandre Lacazette | zdroj: TASR

Arsenal je na križovatke. Vedenie Kanonierov sa musí rozhodnúť, či dá ďalšiu šancu kritizovanému trénerovi Unaiovi Emerymu alebo Španiel dostane výpoveď. Existuje meno, ktoré by Kanonierov mohlo vytrhnúť zo súčasnej letargie.

Arsenal stráca body doma, Arsenal stráca body vonku. Hra klubu, ktorý kedysi vyhral Premier League bez jedinej prehry, ani zďaleka nepripomína veľkoklub. Hlavným vinníkom je podľa verejnosti tréner Unai Emery. Samozrejme, problémov je na Emirates Stadium viacero, ale zodpovednosť v takýchto prípadoch padá na plecia hlavného kouča.

Už dlhšie sa špekuluje, že Emery dostane výpoveď a Arsenal sa pokúsi zachrániť sezónu. Finalista Európskej ligy by sa chcel vrátiť do najlepšej štvorky a ideálne vyhrať aspoň jednu z trofejí. V súčasnom rozpoložení to zrejme nebude možné

Špekulovalo sa, že novým trénerom Arsenalu by sa mohol stať José Mourinho. Ak nie Mourinho, tak vraj taliansky kouč Massimiliano Allegri. Mourinho netrénuje od decembra, kedy skončil v Manchestri United, Allegri od leta, kedy sa rozlúčil s Juventusom Turín.

​The Mirror ale píše o možnosti, ktorú doposiaľ nik nespomenul. „Medzi adeptmi na post trénera Arsenalu je aj Mikel Arteta, 37-ročný asistent Pepa Guardiolu v Manchestri City.“ Arteta pôsobil v Arsenale ako hráč medzi rokmi 2011 až 2016, futbalovo vyrastal v Barcelone a skúsenosti zbiera od spomínaného Guardiolu.

Ťah s mladým, odhodlaným a talentovaným trénerom, ktorý pozná klubové prostredie a anglickú Premier League by nemusel byť v tomto prípade na škodu.