Main Content

Hapal nominoval na Chorvátsko a Azerbajdžan: Prišli aj zmeny!

utorok, 5. november 2019 12:05 | Autor: TASR

Pavel Hapal
Pavel Hapal | zdroj: TASR

Bratislava 5. novembra (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal nominoval na záverečné dva kvalifikačné zápasy EURO 2020 proti Chorvátsku a Azerbajdžanu 24 hráčov. Slováci sa najskôr 16. novembra predstavia v Rijeke (20.45 h.), o tri dni neskôr nastúpia v Trnave proti Azerbajdžanu (20.45).

V kádri nechýba stopér Denis Vavro z Lazia Rím, ktorý nemohol hrať pre karty v súboji s Walesom. Vo výbere figuruje aj útočník Bröndby Kodaň Samuel Mráz, vypadol Pavol Šafranko z rumunského Sepsi OSK. Hapal vybral osvedčenú zostavu, na čele s kapitánom Marekom Hamšíkom, brankárom Martinom Dúbravkom či stopérom Milanom Škriniarom. Tentoraz sa rozhodol pre troch brankárov, siedmich obrancov, jedenástich stredopoliarov a troch útočníkov.

Pri výbere českého kouča nelimitovali žiadne zdravotné problémy, okrem brankára Matúša Kozáčika. "Nemáme žiadne avizované problémy, okrem Kozáčika. Ešte však máme pred sebou ligové kolá. K zmene Samo Mráz - Pavol Šafranko sme sa rozhodli pre typológiu hráča, ktorého by sme mohli potrebovať. V Kodani odohral teraz prvý zápas, videli sme ho. Čo sa týka Pekaríka, Peter odohral celý zápas za béčko Herthy, včera som s ním hovoril. Je zdravý a v plnom tréningu. V klube tam panuje trochu napätie, nemajú dobré výsledky. Verím, že Pekarík bude úplne nachystaný," povedal Hapal v utorok na nominačnej tlačovej konferencii a dodal: "Verím, že sa trafíme do optimálneho výberu. Možno u niektorých hráčov forma nie je ideálna, ale nastupujú pravidelne. Nechcem byť však konkrétny. Teší nás Bénes, ktorý nastupuje pravidelne a jeho mužstvo vedie bundesligu."

Slováci sú po šiestich zápasoch v tabuľke E-skupiny na treťom mieste. Na vedúcich Chorvátov strácajú 4 body, na druhých Maďarov dva. Na šampionát postúpia prví dvaja zo skupiny. Mužstvu kouča Zlatka Daliča stačí na postup bod. "Tréner Chorvátska hráčom verí a tvrdí, že majú väčšiu kvalitu. Ukázali to aj u nás. My sme ale vtedy podali slabý výkon. Uvidí sa, ako sa na nich odrazí absencia stopérov, majú ale také možnosti, aby ich nahradili. Zápas bude o nás, prístup bude určite stopercentný a bude záležať len na nás," povedal Hapal.

nominácia SR:

brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Marek Rodák (FC Fulham), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Denis Vavro (Lazio Rím), Milan Škriniar (Inter Miláno), Dávid Hancko (Sparta Praha), Martin Valjent (RCD Mallorca), Norbert Gyömbér (Perugia Calcio)

stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Ján Greguš (Minnesota United), Juraj Kucka (Parma Calcio), Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Marek Hamšík (Ta-lien I-fang), László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk)

útočníci: Róbert Boženík (MŠK Žilina), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta), Samuel Mráz (Bröndby Kodaň)

náhradníci:

brankári: Dušan Kuciak (Lechia Gdaňsk), Matúš Putnocký (Šlask Vrovlav), Dominik Holec (MŠK Žilina)

obrancovia: Róbert Mazáň (CD Tenerife), Branislav Niňaj (Fortuna Sittard), Michal Sipľak (Cracovia Krakov), Boris Sekulič (Górnik Zabrze)

stredopoliari: Miroslav Stoch (PAOK Solún), Erik Pačinda (Korona Kielce), Jakub Považanec (FK Jablonec), Nikolas Špalek (Brescia Calcio), Roman Procházka (Viktoria Plzeň)

útočník: Pavol Šafranko (Sepsi OSK)

program E-skupiny:

sobota 16. novembra: Azerbajdžan - Wales (18.00), Chorvátsko - SLOVENSKO (20.45)

utorok 19. novembra: SLOVENSKO - Azerbajdžan (20.45), Wales - Maďarsko (20.45)

tabuľka E-skupiny:

1. Chorvátsko 7 4 2 1 14:6 14
2. Maďarsko 7 4 0 3 8:9 12
3. SLOVENSKO 6 3 1 2 10:8 10
4. Wales 6 2 2 2 6:6 8
5. Azerbajdžan 6 0 1 5 5:14 1