Main Content

United, Spurs alebo PSG: Kde skončí veľký brankársky talent?

utorok, 5. november 2019 12:01 | Autor: Jakub Vaverka

PSG, Manchester United, Tottenham
PSG, Manchester United, Tottenham | zdroj: tASR

Útok vyhráva zápasy, obrana trofeje. Kvalitný brankár vám ale pomôže vyhrať oboje. Práve takým gólmanom je André Onana z Ajaxu Amsterdam, o ktorého sa zaujíma stále viac a viac klubov.

André Onana má iba 23 rokov, ale už dlho dokazuje, že jeho potenciál je obrovský. V mladosti prešiel barcelonskou akadémiou La Masia, kde získal dôležité základy a futbalovú mentalitu. Aktuálne je brankárskou jednotkou holandského majstra Ajaxu Amsterdam.

Andre Onana
Andre Onana | zdroj: TASR

Prakticky počas celého roka sa špekuluje o tom, že by Onana mohol zmeniť dres. Dopomohlo k tomu ťaženie Ajaxu v minulej sezóne Ligy majstrov, v ktorej holandský celok siahal na postup do samotného finále. Onana odolal a ostal v Eredivisie.

Budúci rok ale situácia môže byť iná. Holandský plátok ​De Telegraaf tvrdí, že Onanu sledujú hneď tri veľké kluby. Ajax ho údajne nemieni pustiť za menej ako päťdesiat miliónov eur, čo za brankára vôbec nie je nízka čiastka.

„Onanu sledujú Manchester United, Tottenham Hotspur a Paríž Saint-Germain,“ píše sa v spomínanom denníku. United majú De Geu, Spurs Llorisa a PSG Navasa, avšak všetci z tejto trojice sú terčom častých špekulácií a hovorí sa, že ich zamestnávatelia by mohli hľadať medzi tri žrde novú krv.