Main Content

Pochettino nesúhlasí s červenou pre Sona: Nechcel ho zraniť

pondelok, 4. november 2019 12:51 | Autor: TASR

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: YouTube

Londýn 4. novembra (TASR) - Tréner futbalistov Tottenhamu Hotspur Mauricio Pochettino si myslí, že klub by sa mal odvolať proti trestu za vylúčenie Sona Heung-mina v nedeľnom zápase s Evertonom (1:1). Son v 79. minúte nedovolene zastavil Andreho Gomesa, ten pri páde utrpel zlomeninu členka.

Opakované zábery však ukázali, že zranenie Gomesa nespôsobil Sonov zákrok, ale následná zrážka s obrancom "kohútov" Sergeom Aurierom. Napriek tomu rozhodca po konzultácii s VAR zmenil rozhodnutie a namiesto žltej vytiahol červenú kartu. "Je jasné, že Sonovým zámerom nebolo zraniť súpera. Ťažko uveriť, že videorozhodca ešte sprísnil pôvodný verdikt. Mal preskúmať iba zákrok a nie, čo nasledovalo. Klub zhodnotí, či je možné odvolať sa, ale to už nezmení výsledok zápasu," citovala agentúra AFP Pochettina.

Jeho zverenci sa v tejto sezóne trápia. V ligovej tabuľke sú až na jedenástom mieste. V nedeľu mali na dosah prvé víťazstvo na ihrisku súpera, ale Sonovo vylúčenie potrestal v nadstavenom čase stretnutia Cenk Tosun, ktorý vyrovnal na 1:1.

Gomes v pondelok absolvoval operáciu, dĺžka absencie zatiaľ nie je známa. Vedenie súťaže v stanovisku uviedlo, že červená karta bola namieste vzhľadom na následky zákroku.