Main Content

Malkin si musel kvôli kryptomenám najať právnika

piatok, 1. november 2019 10:22 | Autor: Marek Ďaďo

Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin | zdroj: TASR

Kryptomeny sú oblasť, v ktorej sa snažilo zbohatnúť už mnoho ľudí. Nie vždy to však dopadlo podľa predstáv. Meno ruskej superhviezdy, Jevgenijho Malkina, je podľa najnovší informácií spájané so spoločnosťou, ktorá záhadným spôsobom ‚stratila‘ milióny dolárov. Hráč Pittsburghu sa preto rozhodol vyhľadať pomoc právnikov. 

Agent Jevgenijho Malkina uviedol, že ruský center si bol nútený najať právnika, ktorý prešetrí, ako je možné, že je jeho meno spájané so spoločnosťou zaoberajúcou sa kryptomenami. Ako uvádza portál TSN, na tom by nebolo nič zlé, keby však táto firma nemala na krku záhadné straty miliónov dolárov.

Meno tejto spoločnosti je Mark.Space. Stala sa populárnou tým, že využila Malkinove meno, keď tvrdila, že ruský hokejista do nich investoval 4 milióny USD, a to iba kvôli tomu, aby zarobila viac ako 10 miliónov USD z Ázie. Tieto získané peniaze však záhadne zmizli. 

Rodák z Magnitogorsku ale túto investíciu popiera a hovorí, že sa rozhodol dať 2 milióny USD do spoločnosti zaoberajúcej sa oblečením, ktorú navyše vedie jeho dlhoročný priateľ. Firma neskôr začala predávať oblečenie aj online. 

Podľa Malkinovho agenta hráč nikdy nebol informovaný, že by jeho financie putovali do biznisu kryptomien, ktorý sa preslávil najmä vďaka Bitcoinu, a ruské média neoslovili jeho a ani Malkina s prosbou o vyjadrenie ešte predtým, ako sa rozhodli zverejniť celý prípad. 

Zatiaľ čo je celá situácia dôkladne vyšetrovaná, hokejista sa v krátkosti rozpovedal portálu Pittsburghhockeynow.com. „Nemám rád internet. Práve teraz je to pre mňa odpad. Viem, že som dobrý človek. Neviem, čo viac mám o tom povedať, pretože je to pre mňa tak trochu šialené, ale viem, že som neurobil nič zlé,“ uviedol mierne rozčarovaný Malkin.