Main Content

Toronto je pripravené vymeniť Martina Marinčina

piatok, 1. november 2019 09:25 | Autor: Marek Ďaďo

Martin Marinčin
Martin Marinčin | zdroj: TASR

Slovenský obranca Martin Marinčin sa v zámorí „trápi“ už niekoľko sezón, počas ktorých sa nedokázal nastálo usadiť v hlavnom tíme niektorého z klubov NHL. Posledné roky sa o to pokúša v Toronte, kde sa mu však dostáva málo priestoru a podľa posledných informácií sa vedenie Maple Leafs bude snažiť o jeho výmenu. 

Martin Marinčin je často iba zdravým náhradníkom v tíme Toronta Maple Leafs a ako sa zdá, vedenie organizácie by mohlo mať záujem o jeho výmenu. „Zdravotný stav Jakea Muzzina by to mohol zmeniť, ale Toronto by mohlo vymeniť Martina Marinčina,“ napísal uznávaný reportér Elliotte Friedman v jednom zo svojich článkov na portáli Sportsnet

Súčasnú situáciu okolo Marinčina pekne zosumarizoval aj portál hockeytroll.ca. Slovák v tejto sezóne nastúpil iba do 6 zápasov, v ktorých sa bodovo nepresadil a jeho čas na ľade sa točí okolo 11 minút a 6 sekúnd za zápas. Väčšinou je však iba zdravým náhradníkom. 

Jake Muzzin odchádzal zo zápasu s Washingtonom so zranením nohy a tréner Mike Babcock nemal informácie o jeho ďalšom zdravotnom stave. Do zostavy Maple Leafs sa však vrátil Travis Dermott.

Marinčin sa počas posledných 5 sezón pokúšal nastálo prepracovať do zostavy Javových listov, no žiaľ neúspešne. V 122 stretnutiach získal 19 bodov, ale aj napriek tomu sa s ním vedenie rozhodlo podpísať v júni zmluvu na 700 tisíc dolárov. 27-ročný obranca je teraz spoločne s Nicom Petanom najžhavejším adeptom na výmenu.