Main Content

Ovechkin adresoval zaujímavú správu tímu Toronta

streda, 30. október 2019 10:10 | Autor: Marek Ďaďo

Alexander Ovechkin, Toronto Maple Leafs
Alexander Ovechkin, Toronto Maple Leafs | zdroj: TASR

Ruský cár Alexander Ovechkin patrí k najlepším hráčom hokejovej histórie. Aj jemu však nejakú dobu trvalo, kým dozrel. Teraz už vidí veci s nadhľadom a je si vedomý toho, čo musia všetci hráči urobiť pre tímový úspech. Mladému mužstvu Toronta Maple Leafs preto adresoval cennú radu. 

Výkony Toronta nie sú v tejto sezóne zrovna najoslnivejšie. Aj napriek tomu, že sa Javorové listy stále pohybujú na postupových priečkach do play off, ich cieľ v podobe Stanley Cupu je vzdialený. Občas sú Maple Leafs prirovnávaní k tímu Washingtonu, ktorý si tiež prešiel dlhou cestou, kým získal vysnený strieborný pohár. Svoje o tom vie aj Alexander Ovechkin, čo detailne popísal aj v rozhovore, ktorý cituje aj portál thestar.com. 

„Myslím, že nám pomohlo, že aj napriek všetkému sme udržali jadro tímu pokope. Trénerom aj hráčom pod Barrym Trotzom to trvalo štyri roky, kým sme zistili, čo musíme robiť. Robili sme chyby, tréneri robili chyby, a keď sme dostali šancu posunúť sa na vyššiu úroveň, zomkli sme sa a fungovalo to,“povedal Ovechkin.

Ruský ostrostrelec si je vedomý, že Toronto disponuje hromadou skvelých mladých hráčov, ktorí však stále majú nejaké tie chyby. „Dúfam, že sa budú učiť, ale znovu, je to na nich ako to chcú urobiť. Buď chcú hrať za seba, alebo chcú získať Stanley Cup, ale v tom prípade musia hrať odlišne.“

Na Ovechkinove postrehy zareagoval aj tréner Maple Leafs, Mike Babcock: „Vie o čom hovorí, pretože si to prežil. Ak sa pozriete na Stevea Yzermana, aj on si to prežil. Veľa hráčov si tým prešlo pred tridsiatkou. Musíte sa rozhodnúť, či chcete čakať do tridsiatky, alebo to nejako vyriešiť už teraz.“

Nám nezostáva nič iné ako s oboma osobnosťami súhlasiť. Toronto má potenciál siahať na tie najvyššie priečky, ale musia začať hrať viac ako tím a výrazne sa zlepšiť aj v hre smerom nadol. Ako história ukázala, pre dosiahnutie víťazstva potrebujete dominovať na všetkých postoch, a obrana je momentálne kameňom úrazu hry Maple Leafs.