Main Content

Jágr reagoval na kritiku českého novinára: Právo súdiť má iba Boh

streda, 30. október 2019 09:17 | Autor: Marek Ďaďo

Jaromír Jágr, screenshot Instagram
Jaromír Jágr, screenshot Instagram | zdroj: TASR

Už skôr sme vás informovali, že Jaromír Jágr obdržal štátne vyznamenanie z rúk prezidenta Českej republiky. To, že sa ho rozhodol prevziať, sa nepáčilo exredaktorovi Českej televízie Janovi Hrubešovi.

Z radov českých športovcov by sme iba ťažko hľadali lepšieho adepta na udelenie medaily za zásluhy v oblasti športu, ako stále aktívneho Jaromíra Jágra. Fakt, že si druhý najproduktívnejší hokejista histórie NHL prebral z rúk Miloša Zemana ocenenie za zúsluhy, sa ale nepáčil bývalému redaktorovi Českej televízie, ktorý mu adresoval kritické slová. Vzhľadom na súčasnú politickú situáciu a proruské smerovanie českého prezidenta totiž očakával, že Jágr toto ocenenie odmietne. 

„Ten, ktorý nosil na drese číslo 68 ako symbol okupácie, ten ktorý vie osloviť davy a pomôcť zvrhnúť túto eštebácku, proruskú hrôzovládu teraz servilne prijíma štátne vyznamenanie a kolaboruje. Hanbím sa za neho. Skvelý športovec, ale mizerný človek,“ napísal mimoriadne kritickým spôsobom český novinár.

Jágr však zareagoval pohotovo na svojom Instagram účte. „Vy, exredaktor ČT, nemáte právo nikoho súdiť, to má iba Boh a to vy, ako som si prečítal váš názor, rozhodne nie ste.“ 

Jágr odpovedal českému novinárovi
Jágr odpovedal českému novinárovi | zdroj: Instagram

Jágr sa zjavne chcel vyhnúť politizácii celého ceremoniálu. V dolnej časti príspevku poznamenal, že ocenenie si prevzal, pretože si ho zaslúži. A v tomto smere sa rozhodne nemýli.