Main Content

KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL

pondelok, 14. november 2011 14:04 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL
KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Padla stovka

Keď sa Spartak Trnava v období konca 90-tych rokov iba neveriacky pozeral na svet ako mohol nechať titul kdesi v Rimavskej Sobote, respektíve Rezešových Košiciach, prišiel k nim jeden žiačik, na ktorého sa asi tiež iba nechápavo pozerali. Útočník Lokomotívy Trnava chcel hrať ako roduverný Trnavčan za známejší klub v meste. Prišiel teda na pytačky, ale v Spartaku mu povedali, že svadba nebude, pretože u nich by nemal miesto. Malému chlapcovi sa teda zrútil svet. Nie nadlho. Pomocnú ruku mu podali v Bratislave a tak sa sťahoval na Pasienky do Interu. Tu sa z bezmenného hráča stalo už meno. Juraj Halenár sa razom stal jeden z najväčších talentov tej doby a aj on mal veľkú zásluhu na úspechu SR „20“ na MS 2003 v SAE, kde naši chlapci prehrali v osemfinále až po predĺžení s neskorším víťazom z Brazílie. V tom období to už bol začínajúci ligový hráč, ktorý od začiatku ukazoval, že streliť gól je to najľahšie. Jeho neskoršie kroky smerovali do Petržalky a v nej v prvom zápase strelil hattrick Celticu Glasgow. Aby mu to osud ešte lepšie zariadil išiel ako Trnavčan do Slovana. Tam hneď získal ďalší titul a pri oslavách nezabudol ..... Trnavu! Tam už asi dávno vedia o čo prišli. Keby mu povedali vtedy áno, nemusel by tú stovku nastrieľať v každom kúte Bratislavy. Juraj Halenár sa stal po Róbertovi Semeníkovi iba druhým hráčom v klube ligových kanonierov od vzniku samostatného Slovenska. Zakončil to famózne a symbolicky, do tej istej brány, kde padol prvý.

Spojme sa pre futbal!

Toto heslo ešte nedávno svietilo na logách SFZ. A minulý týždeň ukázalo opäť svoju hodnotu. V kalendári Corgoň ligy naplánovali 16.kolo na stredu 9.11. Nič nezvyčajné, keďže sa pred súťažou ešte nevedelo či bude využitý asociačný termín na tento týždeň. Keďže sa situácia nakoniec vyvinula tak, že ani s Bieloruskom sme v piatok 11.11. nehrali, bohužiaľ zareagovali iba tí, ktorým to vyhovovalo a nezareagovali kompetentní, aby to vyhovovalo aj ľuďom, pre ktorých sa futbal ešte hádam hrá. Naozaj nepoznám dôvod prečo toto kolo nemohlo presunúť na víkend. Bolo to pre SR „21“? Tých chlapcov mohli kluby hravo uvoľniť. Aj tak z nich väčšina nehráva a tých pár, čo nie sú nosnými hráčmi svojich klubov, by bolo bez problémov na jeden zápas nahradených. Potom by si možno už ani tréner SR „21“ nehľadal dopredu alibi, prečo nemal týždňovú prípravu. A tak išla hŕstka fanúšikov na ligu v stredu a druhá hŕstka (čo ešte chodí) nemohla ísť pretože jednoducho nemohla. Nuž a aby bolo kocúrkovo dokonané úplne tak sa ešte dva zápasy preložili o dva týždne neskôr. Dôvod? V prípade Trenčína celkom oprávnený. Lester Peltier je kľúčový hráč AS a chýbal by aj Trinidadu a Tobago. Ale Trnava to teda „zabila”. Kvôli nominácií Boubacara Dialla do národného tímu Guinei si odložiť zápas? Tento stopér momentálne je rád ak sa v Trnave na lavičku dostane. V Trnave skôr mohli byť šťastní, že nebude určite hrať. Zhodou okolností hral nedávno v Prešove a púšťal súperových hráčov do kuchyne jedna radosť. Keďže tí boli neschopní šance využiť dal si ako bonus ukážkového vlastenca. V Trnave majú skôr až panický strach z nahusteného programu. Je to druhý krát na jeseň čo si takto odložili zápas.

Zhrnutie v zhrnutí

Čo stojí za zhrnutie? Hrala sa baráž, ale tá sa zhrnie až v odvetách. V Taliansku konečne zhrnuli úplatkarskú aféru Calciopoli. Po piatich rokoch bolo už aj na čase.

Odporúčané články