Main Content

VIDEO: Pohronie na favorita nestačilo, Dunajská Streda zdolala nováčika

sobota, 26. október 2019 19:59 | Autor: TASR

Dunajská Streda
Dunajská Streda | zdroj: TASR

Žiar nad Hronom 26. októbra (TASR) - Futbalisti FK DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v sobotňajšom zápase 13. kola Fortuna ligy na ihrisku FK Pohronie 2:0.

Pohronie, pod vedením nového kouča Radványiho, začalo aktívne a vytvorilo si dve dobré príležitosti. V deviatej minúte zakončil v šestnástke Zachara, ale slabšiu strelu mieril do priestoru, kde bol brankár Jedlička. V sedemnástej minúte po priamom kope Pellegriniho išla centrovaná lopta pred bránku a Zachara ju hlavou poslal tesne vedľa žrde. Hostia postupne hru vyrovnali, ale stred poľa bol mimoriadne prehustený, do šancí sa nedostával ani jeden tím, hlavne domáci sa zamerali na pozornú defenzívu a číhali na brejky. Jeden z nich mohli využiť v 37. minúte, keď po ľavej strane unikol Župa, nacentroval do pokutového územia, no úplne voľný Blahút nepokoril gólmana DAC, ktorý loptu vytlačil na roh. Z neho išla centrovaná lopta tentoraz na hlavu Bartoša, ale ten nebol presný. Dunajská Streda mala dobrú možnosť až v závere polčasu, dvojnásobne odrazená lopta sa dostala k Ramirezovi, ktorý zoči – voči Jenčovi neuspel.

V druhom polčase sa hral svižný futbal. Tréner hostí prestriedal dvoch hráčov a výrazne oživil hru. Najprv však pohrozilo Pohronie, po centri Zacharu Blahút pred bránkou iba tesne minul hlavou dobrú loptu. Na opačnej strane zakončoval striedajúci Davis z rohu šestnástky, ale mieril nad brvno. Rovnako tam poslal loptu na domácej strane po rohu hlavou Nosko. Útoky sa striedali na oboch stranách, no napokon sa tešili hostia. Po rohu ešte pokus Beskorovajnyho neskončil gólom, no v 61. minúte si striedajúci Kalmár narazil loptu s Ramirezom, prebil sa cez dvoch protihráčov a presne po zemi zakončil – 0:1. Následne Dunajskostredčania umnou a taktickou hrou držali tesné vedenie, nepúšťali súpera do šancí. Ten pohrozil iba po chybe Davisa, ale pekný slalom Blahúta neslávil v šestnástke želaný efekt v podobe zakončenia. V závere sa DAC ešte presadil po rohovom kope, keď Ronan poslal presný center na hlavu Kružliaka a ten sa nemýlil. Definitívne tak umlčal snahu futbalistov Pohronia.

FK Pohronie – FK DAC 1904 Dunajská Streda 0:2 (0:0)
Góly: 61. Kalmár, 85. Kružliak. Rozhodovali: J. Pavlík – Bobko, Galo, ŽK: Župa, Pellegrini – Blackman, 2094 divákov