Main Content

Tréner HK Poprad Štolc rezignoval na svoju funkciu

sobota, 26. október 2019 18:44 | Autor: TASR

František Štolc
František Štolc | zdroj: TASR

Poprad 26. októbra (TASR) - Tréner tipsportligového HK Poprad František Štolc rezignoval na svoju funkciu. Stalo sa tak po piatkovej prehre 3:7 na ľade MAC Budapešť, ktorá bola pre "kamzíkov" štvrtá po sebe. Popradský klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Štolc sa na pozíciu hlavného trénera posunul po sezóne 2018/2019, keď nahradil Romana Stantiena. Tím odohral pod Štolcovým vedením 15 zápasov, v ktorých získal iba 17 bodov a priebežne mu patrí 11. priečka. "Po zápase s Budapešťou som sa rozhodol, aby vedenie klubu zvážilo môj odchod z funkcie hlavného trénera. Mužstvo potrebuje nový impulz a je asi správny čas na to, aby sa vymenil tréner," uviedol Štolc.

Popradský klub akceptoval trénerovu abdikáciu. "Už skôr sme neboli spokojní s predvedenou hrou, tabuľkovým postavením a uvažovali sme nad zmenou a novým impulzom. Po zápase sme sa kontaktovali a situáciu začali hneď riešiť. Rozhodnutie trénera sme akceptovali a v súčasnosti hľadáme nového. Realizačný tím opúšťa taktiež Pavel Paukovček. Obom by som sa chcel poďakovať za predvedenú prácu a prajem im veľa šťastia v ďalšej kariére," uviedol riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.