Main Content

Ďalšia ruská hokejová nádej mieri zo zámoria domov

sobota, 26. október 2019 14:02 | Autor: Marek Ďaďo

New York Rangers
New York Rangers | zdroj: Reddit

Je už akýmsi zvykom, že sa mnoho ruských hokejistov nedokáže v Spojených štátoch dostatočne adaptovať a po čase sa vracajú domov. To je podľa najnovších informácií aj prípad aj draftovej deviatky z roku 2018, Vitaliho Kravtsova.

Keď sa vedenie New Yorku Rangers na drafte v roku 2018 rozhodlo pre Vitaliho Kravtsova, mnohí experti zostali zaskočení. Nie však preto, že si Jazdci zvolili práve jeho. Rozruch vzbudila skutočnosť, že meno ruského mladíka zaznelo až z 9. miesta. Skauti mu totižto predpovedali oveľa vyššie priečky. 

S odstupom času sa zdá, že zámorskí hľadači talentov urobili skutočne dobrú robotu. Kravtsov totižto ešte vlani pôsobil v KHL, no pred aktuálnou sezónou bol súčasťou kempu Rangers. Miesto v tíme si však nevybojoval a vedenie ho poslalo na farmu, aby si zvykol na zámorský štýl hokeja (za Hartford Wolf Pack odohral 5 zápasov s bilanciou 0+1) . To sa však mladému útočníkovi nepozdáva.

Podľa New York Post sa totižto iba 19-ročný Kravtsov rozhodol pre návrat do svojej domoviny, kde by mal podpísať lukratívny kontrakt s Traktorom Čeľabinsk, kde už v minulosti pôsobil. 

Treba zdôrazniť, že počas tejto sezóny by mohli Rangers nespokojného mladíka kedykoľvek povolať. Kravtsov sa tak zaradzuje k mnohým Európanom, ktorí nezvládli prechod za veľkú mláku.