Main Content

Greif porovnal Slovan so Slaviou: Čo urobila zle, keď prehrala s Barcelonou?

piatok, 25. október 2019 12:01 | Autor: TASR

Dominik Greif
Dominik Greif | zdroj: TASR

Bratislava 25. októbra (TASR) - Brankára futbalistov Slovana Bratislava Dominika Greifa veľmi mrzela štvrtková prehra s Wolverhamptonom 1:2 v Európskej lige UEFA 2019/2020.

Anglické mužstvo si podľa neho nevypracovalo žiadne šance a prehru "belasých" preto považuje za veľmi krutú. Dvadsaťdvaročný brankár mal počas zápasu niekoľkokrát zimomriavky z atmosféry, neúspech Slovana ho hneval o to viac.

Slovan mal zápas výborne rozbehnutý, v prvom polčase ho poslal do vedenia Andraž Šporar, ale hostia po prestávke v rozmedzí piatich minút otočili skóre. "Nemyslím si, že prvý a druhý polčas boli z našej strany rozdielne. Oni prehrávali, majú kvalitu, takže bolo prirodzené, že budú chcieť vyrovnať. Ale nemali žiadne šance. Proti PAOK-u a Besiktasu sme boli pod omnoho väčším tlakom," povedal Greif po zápase.

Svoj prvý gól dali hostia po tom, čo sa Romain Saiss oprel do lopty asi z 20 metrov. Greif na ňu zareagoval neskoro aj preto, lebo ju jemne odklonil tečom obranca Abena. "V strede ihriska sme zbytočne stratili loptu. Následne prešla Myentymu lopta pomedzi nohy a ja keď som potreboval reagovať, tak som sa pošmykol. Bola to súhra viacerých nešťastných okolností," uviedol brankár "belasých". Wolves potom otočili stav po penalte, Jimeneza fauloval v šestnástke Vernon De Marco. "Takých kontaktov tam bolo veľa, Andraža Šporara takto v šestnástke strčili asi štyrikrát, takže...," skonštatoval Greif. Jimenez napokon poslal loptu z penalty do stredu brány. "On to kope hocikade, ale teraz si navyše pri penalte poskočil, to je potom pre brankára ťažké."

Napriek veľkému sklamaniu z prehry neboli hráči Slovana sklamaní z výkonu. Súper bol jednoducho šťastnejší. "Nemyslím si, že sme urobili niečo zle. Jednoducho sme mali smolu. Zoberte si, čo urobila zle Slavia Praha v Lige majstrov proti Barcelone? Nič. Mala smolu ako my. Hrala veľmi dobre, ale čo z toho? Nemá body, rovnako ako my," povedal Greif a doplnil: "Takéto veci veľmi mrzia, pretože môžeme hovoriť o tom, že sme mohli získať aspoň bod, aj keď ja hovorím, že sme mali získať všetky tri. Súper si totiž nič nevytvoril. Mňa to veľmi mrzí."

V tabuľke má Slovan na treťom mieste v K-skupine štyri body, na vedúcu Bragu stráca tri a na druhý Wolverhampton dva body. V ďalšom zápase sa stretne so svojim štvrtkovým súperom na jeho pôde 7. novembra. Z pohľadu postupových ambícií pôjde o veľmi dôležitý duel. "Sme len v polovici. Presvedčili sme sa, že môžeme hrať s každým, všetko je otvorené. Ale lepší výsledok s Wolverhamptonom by nám dal nádej."

Greif na záver nezabudol vyzdvihnúť skvelú atmosféru na Tehelnom poli. Slovan hral zápas bez divákov pre trest od UEFA, využil však možnosť poslať do hľadiska deti vo veku do 14 rokov zo základných škôl a futbalových klubov z celého Slovenska. V hľadisku bolo napokon 20.333 divákov, detský džavot hnal "belasých" dopredu od začiatku až do konca. "Deti boli fantastické, počas zápasu som mal niekoľkokrát zimomriavky. Ale zaslúžili si iný koniec."