Main Content

Game of Suso: Záujem majú štyri kluby

štvrtok, 24. október 2019 13:25 | Autor: Timotej Gašper

Suso
Suso | zdroj: TASR

Španielsky futbalista Suso púta pred prestupovým obdobím čoraz viac pozornosti z Anglicka, Talianska či Španielska. 

Španielsky ofenzívny futbalista sa dostal do všeobecného povedomia ešte v roku 2010, kedy ho do svojich štruktúr priviedol Liverpool. Po roku v akadémií a dvoch sezónach v prvom tíme sa však vtedy len 20-ročný krídelník respektíve útočník pobral na hosťovanie do španielskej Almerie. Po návrate do Liverpoolu vydržal na Anfield Road len pol roka a už v januári 2015 sa sťahoval do milánskeho AC, ktoré zaň zaplatilo len 1,3 milióna eur. Aj z Milána sa ešte pobral na jedno hosťovanie, keď strávil jarnú časť sezóny 15/16 v FC Janov. 

Odvtedy je však Suso plnohodnotným hráčom prvého tímu AC Miláno, v ktorom prežil výborné ale aj menej vydarené obdobia. Začiatok tejto sezóny patrí tiež k tým málo úspešným nielen pre hráča, ale aj pre celý klub. 25-ročný univerzál však má v sebe isté kvality, ktoré mu zaručili výrazný záujem zo strany viacerých zvučných celkov. Ako informuje taliansky plátok CalcioMercato, vážne interes má dvojica klubov z Premier League, West Ham a Wolverhampton. Oba kluby chcú prostredníctvom Susa vystužiť svoje ofenzívne línie, pričom výhodou je fakt, že Suso už na Ostrovoch hrával a teda prostredie Premier League preňho nie je neznámou. 

Okrem klubov z Premier League sa však do boja o jeho služby zapojila aj Sevilla a konkurenčná Fiorentina. V správe od CalcioMercato sa uvádza, že vedenie milánskeho AC má nastaviť cenu za španielskeho hráča na 35 miliónov eur, čo môže rýchlo znížiť respektíve úplne eliminovať záujem zo strany Sevilly aj Fiorentiny. Naopak, pre celky z Anglicka sa toho veľa nemení, čo môže sumu v prípade boja o lepšiu ponuku ešte navýšiť.