Main Content

Parádne gesto: Pospíšil dostal odkaz od súpera, ktorý mu dal tvrdé K.O.

štvrtok, 24. október 2019 08:43 | Autor: Marek Ďaďo

Martin Pospíšil
Martin Pospíšil | zdroj: TASR

Cez víkend sa v médiách vo veľkom písalo o bitke medzi slovenským mladíkom Martinom Pospíšilom a Colbym Caveom počas zápasu americkej AHL. Náš mladík dostal po niekoľkých úderoch tvrdý knockout a po súboji to s ním nevyzeralo práve najlepšie. Po zápase však prekvapil príspevkom, ktorý uverejnil na sociálnej sieti. 

Pospíšil inkasoval počas bitky niekoľko úderov, ale potom prišiel jeden, ktorý slovenského útočníka doslova skolil. 19-ročný Martin dopadol na zem takpovediac bezvládne a pri pohľade na videá na internete sme sa spočiatku aj my báli o jeho zdravie. 

Člen tímu Stockton Heat, ktorý je farmou Calgary Flames, sa neskôr rozhodol zverejniť správu, ktorú mu Colby Cave napísal po zápase, pričom k príspevku pridal aj výstižný popis. „Colby Cave je skvelý chlapík. Zo včerajšej noci si nič nepamätám, ale to je dobre. Teším sa na odvetu,“ stálo v spomínanom popise na Pospíšilom twitterovom účte.

Potom už nasledoval snímok obrazovky zachytávajúci konverzáciu medzi oboma hráčmi. „Ahoj kamarát, tu je Cave z druhého tábora. Len som sa chcel ozvať a zistiť, či si v poriadku. Si tvrdý chlapec a rešpektujem chalanov, ktorí sa vedia za seba postaviť. Dúfam, že sa rýchlo uzdravíš,“ napísal Cave, ktorý je vo vývojovom programe Edmontonu Oilers. 

„Hej kámo. Budem v poriadku. Bol to dobrý súboj. Ďakujem, že si sa ozval,“ odpovedal Pospíšil. Na záver ešte Cave dodal, že sa teší, keď sa znovu uvidia. My takéto športové gesto uznávame a príklad by si mohlo brať mnoho športových osobností z celého sveta.