Main Content

Klopp o skupinovej fáze Ligy majstrov: Mali sme šťastie

streda, 23. október 2019 12:40 | Autor: Timotej Gašper

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Tréner Liverpoolu si je vedomí nepriaznivou štatistikou vonkajších zápasov v Lige majstrov. 

Aj napriek tomu, že Liverpool je aktuálne držiteľom trofeje Ligy majstrov, ktorú získal po 14 rokoch, je nemecký tréner voči ich pôsobeniu v milionárskej súťaži skeptický. Liverpool získal prestížnu trofej v tohtoročnom madridskom finále, v ktorom porazil ligového konkurenta z Tottenhamu. „The Reds“ sú síce obhajcovia a patria k najsilnejším klubom v tejto súťaži, no ich štatistika vonkajších zápasov nie je až taká priaznivá. Po pohľade na posledné vonkajšie zápasy je vidno, že klub z Anfield Road prehral viacero z nich a to proti Neapolu, Barcelone, Parížu Saint-Germain či dokonca aj proti CZ Belehrad. 

„Minulý som sme mali šťastie. Prehrali sme všetky 3 vonkajšie zápasy, no aj napriek tomu sme postúpili. Skupina bola veľmi vyrovnaná a napriek tomu sme dostali šancu ísť ďalej. To sa však v tomto ročníku opakovať nebude. Situácie je v tejto sezóne totálne odlišná,“ načal Klopp o minuloročnej forme LFC v Lige majstrov. V tejto sezóne sú súpermi Liverpoolu v skupine Neapol, Salzburg a Genk, pričom v prvom kole Kloppovci padli práve na ihrisku SSC Neapol respektíve v druhom tesne porazili po prestrelke Salzburg 4:3. „Nemôžeme sa spoliehať na domáce zápasy. Musíme sa snažiť vyhrávať aj vonku. Samozrejme, noci na Anfielde s Ligmou majstrov sú skvelé, no aj iné kluby vedia spraviť skvelú atmosféru,“ uviedol Klopp pre Sky Sports. 

Hráči Liverpoolu patria medzi tých najvyťaženejších, na čo tréner zareagoval nasledovne: „Nie sme unavení, sme síce v náročnej časti sezóny, ale je to v poriadku. Veď niektorí hráči majú za sebou už 17 zápasov ak rátame aj reprezentáciu- to je polovica sezóny v Bundeslige,“ vyjadril sa Jurgen Klopp.