Main Content

Česká hviezda v NHL píše históriu: VIDEO gólovej parády v podaní Chárovho spoluhráča

New York 23. októbra (TASR) - Hokejisti Bostonu vedení kapitánom Zdenom Chárom zdolali v noci na stredu v zámorskej NHL na domácom ľade Toronto 4:2. Súperovi sa tak revanšovali za prehru spred troch dní (3:4 po predĺžení).

Chára odohral 22:32 min., pripísal si jednu strelu, plusku a odsedel dve trestné minúty. Jeho spoluhráč Jaroslav Halák sledoval duel zo striedačky, v bránke Bruins sa predstavil Fín Tuukka Rask. Do hry nezasiahol ani slovenský obranca v službách Toronta Martin Marinčin, ktorý bol zdravý náhradník. V drese Bruins opäť žiaril český útočník David Pastrňák, ktorý strelil efektný gól, pridal skvostnú asistenciu a dostal sa na métu 300 bodov v NHL. Dvadsaťtriročný krídelník strelou s hokejkou medzi nohami prekonal Mikea Hutchinsona a otvoril v 18. minúte skóre.

"Bol to inštinkt. Mal som asi skôr prihrať bekhendom, ale napokon som takto vystrelil. Skúšal som to aj na tréningu, ale tam mi to nevyšlo. Mal som šťastie," povedal pre nhl.com Pastrňák, ktorý strelil svoj desiaty gól len v deviatom stretnutí. Na métu 300 bodov sa dostal vo svojom 329. zápase a po Barrym Pedersonovi (235), Bobbymu Orrovi (279) a Rayovi Bourqueovi (316) sa stal štvrtým hráčom Bruins, ktorí tento míľnik dosiahli za menej ako 350 duelov. Nerozhodný stav 2:2 zlomil v 47. minúte Brett Ritchie. Významný míľnik v kariére dosiahol aj Rask, ktorý odchytal svoj 500. zápas v NHL, všetky za Boston. "Som nesmierne šťastný, že som členom tejto organizácie tak veľa rokov," uviedol Rask.