Main Content

Obranca Washingtonu útočí na dávny rekord

streda, 23. október 2019 09:33 | Autor: Marek Ďaďo

John Carlson
John Carlson | zdroj: TASR

John Carlson zažíva takmer nevídaný vstup do sezóny. V doterajších 11 zápasoch sa bodovo nepresadil iba jediný krát a na svoje konto si pripísal úctyhodných 20 bodov. Momentálne je na čele produktivity celej NHL a má na dosah dlhoročný rekord. 

V nočnom zápase sa John Carlson dokázal dvakrát gólovo presadiť a dopomohol svojmu Washingtonuk výhre 5:3 nad Plameňmi z Calgary. Ako vo svojom twitterovom príspevku napísala stránka CapitalsPR, americký zadák sa stal iba štvrtým obrancom histórii, ktorý v októbri nazbieral aspoň 20 bodov.

Carlsona čakajú v tomto mesiaci ešte 3 stretnutia, v ktorých môže pokoriť starý rekord. Pred oporou Caps stoja v historických tabuľkách iba 3 členovia slávy, a to Paul Coffey, Brian Leetch Al MacInnis. Tí jediný dokázali v októbri pozbierať viac bodov, ako Carlson doteraz. 

Coffey  a Leetch ich mali na konte 21, no rekord drží MacInnis. Podľa infografiky NBCS Capitals, MacInnis tento rekord stanovil v roku 1990, keď v októbri získal až 25 bodov. Veríme, že Carlson má na to, aby tento míľnik minimálne dorovnal. Za tri zápasy sa mu to môže rozhodne podariť.

29-ročný bek je aj zároveň kráľom produktivity NHL. Má 3-bodový náskok pred Connorom McDavidomDavidom Pastrňákom. To je v novodobej NHL takmer nemožné. My to však Carlsonovi prajeme a veríme, že v ďalších zápasoch ešte nejaké tie body získa.