Main Content

Vedenie FC Nitra o neuspokojivých výsledkoch: Tréner Süttö má nôž na krku

utorok, 22. október 2019 10:54 | Autor: Filip Chudý

Marián Süttö
Marián Süttö | zdroj: TASR

Vo futbalovej Nitre sa schyľuje k trénerskej zmene. Súčasného kormidelníka môže zachrániť len splnenie tejto podmienky.

Aktuálne posledným mužstvom tabuľky Fortuna ligy je FC Nitra. Ako sa píše na klubovej stránke, v pondelok 21. októbra malo zasadnutie vedenie klubu, ktoré na základe neuspokojivých výsledkov dospelo k nasledujúcemu záveru.

Mužstvo musí v najbližších dvoch stretnutiach (26. októbra s ViOn Zlaté Moravce - Vráble a 2. novembra so Spartakom Trnava) získať minimálne štyri body a postúpiť v Slovnaft cupe (30. októbra pri Liptovskému Mikulášu). V opačnom prípade končí ako hlavný tréner Marián Süttö,“píše na sa fcnitra.com.

Na nej je ďalej uvedené, že pokiaľ sa táto podmienka nesplní, vedenie FC Nitra následne poverí trénera, ktorý bude viesť mužstvo do valného zhromaždenia 6. novembra 2019.

Marián Süttö tak má pomyselný nôž pod krkom. Trénerom prvého tímu FC Nitra sa stal pred touto sezónou, keď prebral kormidlo od Michala Kuruca.

V tejto sezóne menili z fortunaligistov trénera Slovan, Pohronie a najnovšie už aj Trenčín. Prvé dva kluby však urobili už dve zmeny. Belasí Martina Ševelu nahradili Vladimirom Radenkovičom a toho neskôr Jánom Kozákom ml. U nováčika súťaže najskôr skončil Milan Nemec, neskôr aj jeho náhrada Ján Rosinský, hoci veľké slovo mal na papieri asistent Rastislav Urgela, aj ten však skončil spolu s Rosinským. Trénerom Pohronia je aktuálne Mikuláš Radványi.

Pred touto sezónou však menila trénera až polovica klubov Fortuna ligy – Ružomberok, Senica, Trnava, Nitra, Trenčín a Sereď.