Main Content

Černák vie, že musí byť pripravený zhodiť rukavice. Očakáva ešte lepšiu sezónu

pondelok, 21. október 2019 11:00 | Autor: Marek Ďaďo

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

Tampa Bay zatiaľ nezažíva taký vstup do sezóny, aký sme od nich očakávali. Po 8 zápasoch majú Blesky na konte iba 9 bodov. Suverénne výkony z minulého ročníka sú nateraz preč a uvedomuje si to aj slovenský obranca Erik Černák. Ten sa v najnovšom rozhovore okrem iného rozpovedal aj o novej pozícii v prvej obrannej línii.

Počas posledného zápasu medzi Tampou Coloradom sa za stavu 1:1 stala nie tak bežná vec - slovenský obranca Erik Černák zhodil rukavici a pustil sa do bitky s Mattom Calvertom. Aj keď to nie je jeho primárnou úlohou, košický rodák pre Nový Čas priznal, že občas musí nejaké údery rozdať aj on. 

„Tiež patrím medzi tvrdších hráčov, ktorí niekedy musia zhodiť rukavice, hoci tu nie som na to, aby som sa bil príliš často. Teraz však nastala taká situácia. Vyšlo to na mňa a bitka dopadla celkom úspešne. Tak som rád.“

Černák minulý rok o takomto čase ešte nebol pevnou súčasťou zostavy Bleskov, a ako sám uviedol, nemôže začiatok ročníka s tým vlaňajším porovnávať. „Myslím si však, že môžeme hrať oveľa lepšie ako doteraz. Musíme len tvrdo pracovať na našom systéme a dodržiavať ho,“ doplnil talentovaný bek.

„Dúfam, že táto sezóna bude z mojej strany ešte lepšia ako vlaňajšia. Od prvého zápasu sa cítim výborne, hrá sa mi dobre. Začínam každé oslabenie, dostávam veľa minút na ľade, no potrebujem stále dokazovať, že na to mám,“ dodal Černák v závere rozhovoru.