Main Content

Bozky a objatia? Som znechutený! Zúril Roy Keane pred šlágrom Premier League

pondelok, 21. október 2019 12:51 | Autor: Timotej Gašper

Roy Keane
Roy Keane | zdroj: YouTube

Futbalový analytik a expert pre Sky Sports, Roy Keane, má na predzápasové rituály hráčov jednoznačný názor, čo potvrdil aj pred zápasom Liverpoolu proti Manchestru United. 

Írska futbalová legenda strávila v službách Manchestru United dlhých 13 rokov a medzi rokmi 1993 až 2006 sa Keane radoval zo zisku siedmich trofejí Premier League či z triumfu v Lige majstrov. Dnes 48-ročný futbalový komentátor a expert je známy aj pre svoje ostré názory, keďže servítku si pred ústa často nedáva. Naposledy úradoval v štúdiu Sky Sports pred zápasom nedeľného šlágru medzi Manchestrom United a Liverpoolom.

Aj keď klub z Old Trafford sa vracal do ligového kolotoča po reprezentačnej pauze vo veľmi zlej forme práve proti dovčera jednoznačnému Liverpoolu, zápas mal naozajstný náboj. Aj samotní hráči Liveproolu sa vyjadrovali, že postavenie United v tabuľke nemá na zápas vplyv, keďže sa za každých okolností jedná o kvalitné mužstvo v najvyššími ambíciami. Zápas sa ešte ani nezačal, no Roy Keane už dokázal skritizovať prístup hráčov Ole Gunnara Solskjaera. 

„Som z tých hráčov a z ich prístupu znechutený! Oni idú do boja a začnú sa v tuneli objímať a bozkávať na líca? To vážne? Bozky a objatia?! Veď ideme proti tým hráčom do ťažkého boja, nemáte sa na nich ani len pozrieť. Toto môže byť pokojne zlomový bod zápasu. Musíte hráčov nastaviť na to, že idú do boja. Rozprávať sa môžu po zápase, respektíve ani to by nemuseli,“ vyjadril svoje znechutenie Roy Keane v štúdiu Sky Sports. 

Manchester United odchádzal do šatní na polčasovú prestávku za stavu 1:0 v prospech domácich, no Liverpool sa v záverečných minútach dokázal pozbierať a Lallanov gól stanovil konečné skóre na 1:1. Pre Manchester United bol tento zápas pozitívnou skúsenosťou pred ďalšími bojmi, Liverpool naopak prvýkrát stratil body.