Main Content

Game of Cavani: Záujem prejavilo až 6 klubov

nedeľa, 20. október 2019 16:51 | Autor: Timotej Gašper

Edinson Cavani
Edinson Cavani | zdroj: TASR

Edinson Cavani môže už čoskoro zmeniť po dlhej dobe dres, pričom záujem o jeho služby je ozaj enormný. 

Uruguajský hrotový útočník prišiel pod Eiffelovu vežu ešte v lete 2013 za 65 miliónov eur z SSC Neapol. Od svojho príchodu si bombardér nenechal skaziť renomé istého gólostroja, za čo svedčí aj štatistika 195 gólov v 283 zápasoch. Cavani sa stal pre PSG hrajúcou legendou klubu, no zdá sa, že jeho čas v Paríži sa pomaly ale isto naplnil. Nejde však o koniec kariéry či kvalitatívny zostup na slabšiu úroveň, ale práve naopak. 32-ročný robustný útočník má v Paríži Saint-Germain zmluvu len do leta 2020, čo zalarmovalo viaceré kluby, ktoré sa začala zaujímať o jeho dostupnosti respektíve o možnosti získať tohto skúseného strelca zadarmo

Podľa francúzskeho periodika L’Equipe sa ako prvý prihlásil legendárny David Beckham, ktorý chce ikonu juhoamerického i európskeho futbalu zlákať do svojho čerstvého a exkluzívneho projektu v Miami FC. Výhodou by bolo prostredia podobné tomu domácemu, no podľa správy od L’Equipe dal Cavani možnosti pokračovať v zámorí košom. Druhou alternatívou je Premier League, pričom tam sa rysuje krátkodobá kariéra v Manchestri United, ktorý súrne zháňa skúseného a zdatného útočníka. 

Záujem je aj z La Ligy, kde sa Cavani dlhodobo spája s madridským Atléticom. Klub z Wanda Metropolitano by mohol uruguajskému útočníkovi sadnúť rovno z viacerých faktorov, no otázne je, ako zareaguje hráč so svojim agentom na veľký záujem z Talianska. Juventus, Inter aj Neapol ostávajú v kurze pre zimný respektíve letný podpis Edinsona Cavaniho, pričom sa špekuluje o možnosti dvojzáprahu Lukaku a Cavani v Interi, kde by Conte rád získal tretieho útočníka.