Main Content

Pochettino o zimnom prestupovom období: Musíme byť pripravení

nedeľa, 20. október 2019 16:01 | Autor: Timotej Gašper

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Tréner Tottenhamu naznačil, že v januári môže dôjsť k veľkým zmenám.

Finalista Ligy majstrov z uplynulej sezóny a tím, ktorého sa obávali aj najväčší, je momentálne v kríze. Od 10.augusta vyhrali zverenci Mauricia Pochettina len 3 zápasy, čo je vzhľadom na ich zázemie, skúsenosti, silu a kvalitu úplne dehonestujúce číslo. Aby toho nebolo málo, medzi prehry či sklamania sa vložili aj dýky do chrbta vo forme vypadnutia z pohára proti Colchesteru zo 4.ligy či výprask 7:2 od Bayernu Mníchov v Lige majstrov na domácej pôde. 

Spurs teda sezónu 19/20 nezačali vôbec dobre, čo prirodzene začalo vyvolávať mnoho špekulácií, ktoré sa týkali nielen hráčov, ale aj tréner Pochettina. Argentínsky autor modernej koncepcie klubu zo severného Londýna si však za svojim miestom pevne stojí a ako sa aj sám vyjadril, podporu mu prejavujú aj hráči z kádru. Viacero mien v tíme Tottenhamu je však na vážkach, keďže ich mená sa spájajú s odchodom už pomerne dlho aj kvôli končiacim sa kontraktom. K dnešnému dňu je nejasná budúcnosť Christiana Eriksena, Tobyho Alderweirelda, Jana Vertonghena či Dannyho Rosea, pričom všetci uvedení patria do základnej zostavy „Kohútov“. Naopak, na trhu je aktuálne hŕstka hráčov, ktorí sa spájajú s odchodom do Spurs, pričom nechýbajú mená ako Grealish či Zakaria.

„Ak budeme teraz hovoriť o zime a prestupoch, v ničom nám to nepomôže. Čaká nás veľa zápasov a je to vec vedenia. Sú tam ľudia, ktorí to riešia. Musíme byť však pripravení, ak sa bude musieť niečo o prestupoch riešiť. Ja som ale s tímom spokojný. Ako vždy, aj teraz platí, že dnes neviem povedať, čo sa môže udiať v januári. Ak všetky zápasy vyhráme, bude treba niečo meniť? Ak však nie, budeme to riešiť postupne, teraz musíme vziať zdpovednosť do vlastných rúk,“ ukončil o zime Mauricio Pochettino.