Main Content

V derby prekvapivé víťazstvo Serede nad Trnavou

sobota, 19. október 2019 23:30 | Autor: TASR

ŠKF iClinic Sereď
ŠKF iClinic Sereď | zdroj: TASR

Myjava 19. októbra (TASR) - Futbalisti ŠKF iClinic Sereď vyhrali v sobotnom stretnutí 12. kola Fortuna ligy v Myjave nad FC Spartak Trnava 2:1 a pripísali si tretie víťazstvo v ročníku. Naplno zabodovali prvýkrát od 4. augusta, keď zdolali Dunajskú Stredu. Trnava získala v predchádzajúcich štyroch dueloch štyri body.

"Remízový kráľ" zo Serede si od úvodu išiel v Myjave po tri body. V 7. minúte vystrelil Morong a otvoril skóre. V 26. minúte mohli Trnavčania vyrovnať, no nepremenili jedenástku, Mitrea zamieril iba do stredu bránky a Iliev ho vychytal. Tento moment akoby "červeno-čiernych" zaskočil a veľa ďalších príležitostí si v nasledujúcich chvíľach nevypracovali. Až krátko pred prestávkou tesne minul Halilovič.

Ani po zmene strán neprišiel nápor Trnavy. Naopak Morong mohol pridať druhý gól, no v 49. minúte zblízka neprestrelil brankára Rusova. O desať minút už druhý zásah prišiel, Ba sa presadil po rohovom kope. V 78. minúte Mitrea čiastočne odčinil svoju nepremenenú jedenástku, keď rozvlnil sieť po priamom kope. V závere sa snažil Spartak vyrovnať veľmi intenzívne, útočil aj brankár Rusov, no žiaden pokus už neskončil v sieti.

 

ŠKF iClinic Sereď - FC Spartak Trnava 2:1 (1:0)
Góly: 7. Morong, 59. Ba - 78. Mitrea. Rozhodovali: Ziemba - Poláček, Žákech, ŽK: Pankaričan, Slaninka - Marinkovič, Lovat, Sobczyk