Main Content

Vystriedal by som všetkých 11 hráčov! Zúril po prehre s Evertonom tréner Pellegrini

sobota, 19. október 2019 18:34 | Autor: Timotej Gašper

Manuel Pellegrini
Manuel Pellegrini | zdroj: © TASR

Tréner West Hamu ostro skritizoval svojich hráčov a zdôraznil, že nie je z výkonu proti Evertonu vôbec nadšený. 

Sobotný zápas 9.kola Premier League, ktorý na liverpoolskom Goodison Parku zohrali Everton s West Hamom, mal zvláštny náboj. Everton sa potácal na chvoste tabuľky vo veľmi zlej forme, za ktorú hovorili aj štyri predošlé prehrané zápasy. Začalo sa už špekulovať aj o výpovedi pre trénera Marca Silvu, no portugalského kouča vedenie „The Toffees“ podržalo a chýri o predčasnom konci boli zmietnuté zo stola. Po reprezentačnej prestávke čakal na Everton veľmi nepríjemný súper z Londýna, keďže West Ham vstúpil do sezóny 19/20 veľmi pozitívnym krokom, čo korunovali aj výhrou nad Manchestrom United. 

Everton zvládol tento náročný a ostro-sledovaný zápas kvalitne a po výhre 2:0 sa konečne dýcha klubovým zamestnancom či fanúšikom o čosi ľahšie. Komu sa však automaticky spravilo ťažko, bol tréner West Hamu, Manuel Pellegrini. Čilský skúsený kouč sa na pozápasovej tlačovej konferencii otvorene a ostro vyjadril na adresu svojich hráčov, ktorých skritizoval pomerne nevídaným spôsobom. „Bez debát, nie som vôbec šťastný. Pred zápasom sme o Evertone vedeli všetko a bolo nám jasné, že tento zápas u nich doma nebude vôbec ľahký. Dvojnásobne preto, v akej situácií sa nachádzajú. Viem, že Aaron Cresswell nebol stopercentne fit, no viem, že na jednom hráčovi to nestojí. V prvom polčase sme nevystrelili na bránu! Tak som sa rozhodol poslať hore Felipeho Andersona, no ak by som mohol poslať hore nových 11 hráčov, vystriedal by som ich všetkých,“ uviedol Pellegrini. 

„Druhý polčas šiel lepšie a mali sme aj šance. Teraz sa už len musíme uistiť, že napravíme chyby, ktoré sme spravili a budeme znova ten tím ako pred pár týždňami,“ ukončil mierne upokojene pozápasové vyjadrenie.