Main Content

Ceballos dal Realu Madrid košom, chce ostať v Arsenale

sobota, 19. október 2019 18:10 | Autor: Timotej Gašper

Dani Ceballos
Dani Ceballos | zdroj: Instagram

Dani Ceballos nemá v pláne vrátiť sa v lete 2020 do Realu Madrid, keďže s vedením rieši trvalý prestup do Arsenalu. 

Španielsky záložník prišiel na sever Londýna v lete 2019 na ročné hosťovanie z Realu Madrid. Nadaný stredopoliar schopný hrať na viacerých pozíciách bol v lete na pochybách, keďže v kádri Realu Madrid mu miesto neostalo, no vedenie Los Blancos nesúhlasilo ani s trvalým odchodom zo Santiago Bernabeu. Situáciu teda šikovne vyriešil Arsenal, ktorý ušetril desiatky miliónov eur a Realu Madrid vyhovel v tom, že v prípade Ceballosa si nenárokovali na budúcoročnú opciu.

Dani mal v Arsenale nabrať potrebné skúsenosti, zvyknúť si plnohodnotne na seniorský futbal na najvyššej úrovni a vrátiť sa v lete 2020 do Madridu ako hotový hráč do základnej zostavy. Odchovanec Betisu Sevilla však po úvodných mesiacoch na Emirates Stadium rázne prehodnotil svoju budúcnosť, keďže médiá informujú o jeho stretnutiach s vedením Realu, s ktorým mal Ceballos riešiť budúcoročný prestup do Arsenalu natrvalo. Správa od Daily Mail informuje, že 23-ročný pohyblivý záložník s dobrým prehľadom na ihrisku mal počas uplynulého týždňa stretnutie s Florentinom Pérezom, s ktorým sa mal baviť práve na tému možnosti odchodu. 

Ceballos si v Arsenale rýchlo zvykol a stal sa kľúčovou postavou Emeryho tímu v tejto sezóne. Španielsky reprezentant verí, že vedenie Realu Madrid kývne na jeho odchod bez zbytočných komplikácií, pričom sa píše o cene vo výške 35 miliónov eur.