Main Content

Daily Mail zverejnil TOP11 doterajšej sezóny Premier League: Kto tam chýba?

piatok, 18. október 2019 16:05 | Autor: Timotej Gašper

TOP11 Premier League
TOP11 Premier League | zdroj: TASR

Britský plátok zverejnil pred víkendom jedenástku hráčov, ktorej to v doterajšom priebehu sezóny Premier League ide najlepšie. Viaceré hviezdy by ste hľadali len márne, pričom veľké prekvapenie je aj na poste brankára. 

Portál Daily Mail zanalyzoval 8 doterajších ligových kôl, z čoho vybral základnú jedenástku najlepších hráčov. Bránu by pod rozostavením 4-4-2 chránil prekvapivo mladý talent z Bournemouthu, Aaron Ramsdale. 21-ročný anglický brankár je oporou pre „The Cherries“ aj pre výber Anglicka do 21 rokov. Daily Mail uvádza, že mladý Ramsdale dostal šancu pred hviezdami ako Leno, Kepa či de Gea, keďže títo menovaní síce nehrajú najhoršiu sezónu, no ich viaceré chyby ich pripravili o aktuálne miesto v najlepšej jedenástke.

Na pravej strane obrany stojí portugalský hráč Ricardo Pereira. Skvelý technik a zdatný obranca je pre Leicester kľúčovou postavou, čo dokazuje v celom doterajšom priebehu sezóny. Vedľa neho stojí na stopérskom poste kolega Caglar Soyuncu. Turek sa síce v Premier League hľadal dlhšie, no teraz mu to „šľape“ ako na klubovej, tak na reprezentačnej úrovni. Stopérsku dvojicu dopĺňa prirodzene Virgil van Dijk, ktorému naľavo asistuje taktiež spoluhráč z klubu, Andy Robertson

Z kraja zálohy dominuje Kevin de Bruyne, ktorý sa na vysokej úrovni drží už dlhodobo aj napriek zraneniam. V strede záložnej rady čistí ihrisko Fabinho, ktorý je pre Liverpool veľmi dôležitou súčasťou dynamickej hry. Za skvelý presun medzi elitu a úctyhodné výkony si miesto v tejto jedenástke vyslúžil aj Mason Mountz Chelsea. Lampardov „chlapec“ si vedie naozaj dobre a je vidieť, že prestupový zákaz Chelsea v prípade zapojenia mladíkov len prospel. Druhé krídlo okupuje Sadio Mané, ktorý dal v Premier Leaue doteraz 5 gólov a opäť patrí k oporám LFC. 

Dvojčlenný útok tvorí stálica a opora Manchestru City, Sergio Aguero, ktorý má na konte Premier League doteraz 8 gólov, čo je rovnaký počet, akým sa pýši jeho kolega v tejto pomyselnej jedenástke, Tammy Abraham. Anglický útočník je ďalší z mladíkov Chelsea, ktorý dostal šancu medzi elitou a rozhodne nesklamal. Podľa komentárov anglickej verejnosti chýba v tejto zostave Teemu Pukki či Mohamed Salah

Celková jedenástka

Ramsdale
Pereira, Soyuncu, van Dijk, Robertson
de Bruyne, Fabinho, Mount, Mané
Aguero, Abraham