Main Content

Barcelona si vyhliadla nového útočníka z Talianska

štvrtok, 17. október 2019 16:23 | Autor: Timotej Gašper

FC Barcelona
FC Barcelona | zdroj: TASR

Štvrtkové správy o prestupoch zaplnila správa, podľa ktorej sa Barcelona zamerala na zisk útočníka z talianskej Serie A.

Lautaro Martinéz prišiel do milánskeho Interu v lete 2018, pričom prestup na San Siro bol preň premiérový na „Starom kontinente“. Argentínsky zakončovateľ futbalovo vyrastal v Racingu, ktorý za jeho odchod zarobil necelých 15 miliónov eur. Síce Lautarovi sa na klubovej úrovni v tejto sezóne až tak nedarí (3 góly a 1 asistencia), no po minulej sezóne je na ňom vidieť výrazný progres, ktorý má na svedomí predovšetkým Antonio Conte. Martinéz hrá v Interi väčšinou na poste hrotového útočníka, kde mu kolegu robí Romelu Lukaku. Prepracovaný herný systém Interu v rozostavení 3-5-2 je Conteho vizitka a zdá sa, že Lautarovi sedí. 

Tomáš Souček (vľavo) a Lautaro Martinez
Tomáš Souček (vľavo) a Lautaro Martinez | zdroj: TASR

Argentínsky reprezentant má 22 rokov a skrz svoje výkony púta veľa pozornosti, keďže viaceré kluby zháňajú mladého zakončovateľa s dravým pohybom, prehľadom v pokutovom území a so silnou mentalitou. Inter je teda na koni, no kto vie ako dlho na ňom zostane, keďže o Lautara Martinéza sa začala zaujímať FC Barcelona. Katalánci úpenlivo hľadajú novú dlhodobú náhradu za starnúceho Luisa Suaréza, pričom veľa doterajších alternatív už padlo. Martinéz by svojim herným štýlom mohol na Nou Campe rýchlo zapadnúť, no problém pre Barcu je fakt, že Inter sa neplánuje Martinéza vzdať. 

Portál Sky Sports vo svojej správe uvádza, že Inter sa čoskoro obrní proti záujmu o Martinéza tým, že mladému Argentínčanovi ponúkne novú dlhodobú zmluvu. Nešlo by tak o roky, ako o plat, ktorý chce ázijské vedenie prispôsobiť požiadavkám mladého útočníka. Aktuálny kontrakt vyprší 22-ročnému futbalistovi až v lete 2023, pričom nová vylepšená verzia by mala mať trvanie o rok dlhšie.