Main Content

Dani Alves: Ľudia v Paríži sú rasisti a mesto je plné stresu

štvrtok, 17. október 2019 09:48 | Autor: Jakub Vaverka

Dani Alves
Dani Alves | zdroj: TASR

Dani Alves sa v závere kariéry vrátil do rodnej Brazílie. Nie je to však tak dávno, čo obliekal dres francúzskeho PSG. Na túto anabázu nespomína tak rád, ako by sa mohlo zdať.

Dani Alves, ktorý má už 36 rokov a dohráva kariéru v rodnej krajine, prehovoril o svojom pôsobení v parížskom Paríži Saint-Germain. Aj keď patril medzi najväčšie hviezdy PSG, v hlavnom meste Francúzska to rozhodne nemal na ružiach ustlané.

„Je to mesto plné stresu, moc sa mi tam nepáčilo,“ začal svoj prehovor pre magazín GQ. „Ak prídete do Paríža na týždeň, bude to výlet vášho života. Ale keď tam ostanete dlhodobo, bude vás to vyčerpávať.“ 

„Trochu mi to pripomína Sao Paulo, ale ľudia sú tam pos*aní rasisti. Veľa z nich. Mne nepovedali nič, pretože vedia, že by som ich poslal do p*dele, ale voči mojim priateľom sa tak neraz správali,“ spomína Dani Alves.

Rasizmus tohto brazílskeho obrancu sprevádzal aj v Španielsku. Keď hrala Barcelona vo Villarreale, jeden fanúšik po Alvesovi hodil banán. Ten zareagoval úplne perfektne. Banán si olúpal a zjedol ho. „V Španielsku sme po tejto stránke dosť trpeli.“

„Musíte to brať s dávkou humoru. Tieto veci tak ľahko nezmeníme. Ak im nepripíšete význam, tí, ktorí ich robia, nenaplnia svoj cieľ,“ zakončil jeden z najlepších krajných obrancov poslednej dekády futbalovej histórie.