Main Content

Coutinho môže napokon skončiť v Liverpoole. Rozhodovať bude Bayern

streda, 16. október 2019 13:54 | Autor: Timotej Gašper

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: FC Bayern München

Budúcnosť brazílskeho záložníka sa poriadne zamotáva. Philippe Coutinho odchádzal do Barcelony z Liverpoolu v januári 2018 za 145 miliónov eur, čím sa stal po Neymarovi a Mbappém tretím najdrahším hráč histórie futbalu.

Brazílsky univerzálny ofenzívny futbalista mal v kádri „Blaugranas“ zapadnúť k hviezdam na čele s Lionelom Messim, no napokon sa to vyvinulo inak. Coutinho sa v Barcelone nenašiel, postupne začal tápať na poste krídelníka aj záložníka, čo ho neskôr odsunulo na lavičku respektíve mimo základnej zostavy. 

V lete 2019 sa teda vyriešila jeho nepriaznivá situácia prestupom do Bayernu Mníchov, kam prišiel na ročné hosťovanie s následnou opciou vo výške 120 miliónov eur. O kúpe respektíve nekúpe Coutinha sa rozhodne samotný Bayern, ktorý môže postupovať rovnako, ako sa rozhodovali v prípade Jamesa Rodrigueza. Coutinhovi sa v Bayerne pomerne dobre darí, o čom svedčí nielen aktívny prínos do hry, ale aj 2 góly a 3 asistencie. Spočiatku to vyzeralo, že Bavori nebudú ani sekundu váhať o Coutinhovej kúpe, no podľa najnovších správ od Sky Sports je možné, že Coutinho napokon nečakane skončí v Liverpoole.

Stať sa to môže tak, že Bayern sa rozhodne nekúpiť brazílskeho reprezentanta, keďže k dispozícií bude v lete 2020 zadarmo playmaker z Tottenhamu, Christian Eriksen. Dánsky univerzálny stredopoliar s perfektnou hernou víziou sa ešte nerozhodol o svojej budúcnosti, no odchod do Bayernu Mníchov by preň mohol byť pomerne dobrým rozhodnutím. Ako je teda známe, Barcelona už nemá o Coutinha záujem a ak by sa teda vrátil do Katalánska, klub by vložil úsilie do jeho trvalého predaja, pričom záujem by mal mať predovšetkým Liverpool.