Main Content

Khabib naznačil, kedy ukončí kariéru. V oktagone ho už veľakrát neuvidíme

streda, 16. október 2019 11:23 | Autor: Marek Ďaďo

Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov | zdroj: TASR

Súčasný a stále neporazený šampión ľahkej váhy, Khabib Nurmagomedov, sa v jednom z rozhovorov rozpovedal o tom, kedy plánuje ukončiť aktívnu zápasnícku kariéru. Vyzerá to tak, že v oktagone ho už veľakrát neuvidíme. 

V rozhovore pre Arab News dostal „The Eagle“ otázku ako dlho ešte plánuje bojovať. Svoje 31. narodeniny oslávil iba nedávno, čo rozhodne nie je vysoký vek pre tento šport. Potvrdiť by to mohli mená ako Daniel Cormier alebo Anderson Silva. Zdá sa však, že Khabib ich napodobniť nechce. 

 „Myslím, že pár rokov. Dva alebo tri roky, maximálne tri. Myslím, že pravdepodobne dva,“ prekvapil svojou odpoveďou. „Nechcem bojovať celý môj život, pretože viem, že je to veľmi ťažké , a takisto viem o nových hladných fighteroch, ktorí prichádzajú. Viem, že zostať neporazený, nepopierateľný, nie je takmer nemožné. Je to nemožné. Ako môžete vidieť v histórii, vo futbale, v boxe, v MMA, všade, jedného dňa prehráte. Musíte vedieť, kedy prestať. Myslím si, že za dva roky.“

Nurmagomedov má momentálne perfektný rekord 28-0. Povedal, že pred odchodom do „dôchodku“ plánuje 5 alebo 6 zápasov, ale jeho primárnym cieľom je bilancia 30-0. „Sústredím sa teraz na to, pretože nikdy predtým som o tom nepremýšľal, ale teraz tam takmer som.“

„Chcem súperiť s najťažšími vyzývateľmi na svete. Je jedno akého súpera mi dajú, budem bojovať a budem zväčšovať svoj odkaz a zdokonalím sa. Naozaj chcem zápasiť s najlepšími bojovníkmi na svete.“ Toto vyhlásenie by mohlo zahŕňať aj súboj proti legendárnemu Georgesovi St- Pierreovi, no ako povedal aj sám Khabib, v ďalšom súboji by sa chcel postaviť Tonymu Fergusonovi.