Main Content

Stane sa Steven Gerrard trénerom Liverpoolu?

nedeľa, 13. október 2019 10:19 | Autor: Jakub Vaverka

Steven Gerrard
Steven Gerrard | zdroj: TASR

Ak sa Jurgen Klopp rozhodne nepredĺžiť kontrakt s Liverpoolom, nie je vylúčené, že na jeho miesto príde Steven Gerrard. Gerrard, klubová legenda The Reds a niekdajší dlhoročný kapitán, ktorý s klubom v roku 2005 vyhral Ligu majstrov.

Liverpool momentálne patrí medzi najlepšie kluby na svete a po výhre v Lige majstrov chce v tejto sezóne The Reds vyhrať aj Premier League. Domácu ligu v novodobej histórii súťaže ešte neovládol. Trénerom Červených je Jurgen Klopp, uznávaný nemecký kouč, ktorý ale nedávno naznačil, že nemusí byť súčasťou projektu na Anfielde aj o 2,3 či 5 rokov. Polemizovať o tom, či Nemec z Liverpoolu odíde, je momentálne zrejme zbytočné. Ak by k tomu ale skutočne došlo, The Reds by mohli mať ideálneho nástupcu.

Hovorí sa o Stevenovi Gerrardovi. Niekdajší liverpoolsky kapitán má 39 rokov a odkedy v roku 2017 zavesil kopačky na klinec, je trénerom Glasgowu Rangers. V Ibrox Parku robí kvalitnú prácu a najnovšie o „Steviem G“ prehovoril jeho asistent Michael Beale.

„Som fanúšikom Liverpoolu, rovnako tak Steven. Nepodporujeme len prvý tím, ale aj U23 či U18. Niekoľko zápasov sme pozerali spoločne. Gerrard vie, čo sa tam deje. Je to zrejme najväčší fanúšik Liverpoolu na svete. Ak by ale mal vybrať pre LFC vhodného trénera, vybral by Kloppa,“ povedal Beale pre Liverpool Echo.

„Nemyslím si, že sa Steven pozerá príliš dopredu. Trénovať Liverpool je veľká výzva a je to jeho sen. Respektíve, je to jeho dlhodobý cieľ. Môj názor ale je, že Gerrard cíti, že najlepšou voľbou pre LFC je teraz Klopp,“ zakončil Beale.