Main Content

Angličania niesli prehru ťažko: V Prahe sa pobili s políciou

sobota, 12. október 2019 11:35 | Autor: Timotej Gašper

fanúšikovia Olympique Marseille v uliciach Lyonu
fanúšikovia Olympique Marseille v uliciach Lyonu | zdroj: TASR

V piatok bolo v Prahe rušno aj kvôli hromadnej bitke medzi fanúšikmi a českou políciou.

Reprezentácia Anglicka odohrala v piatok večer na pražskom Sinobo Stadium kvalifikačný zápas skupinovej fázy na EURO 2020, v ktorom zverenci Garetha Southgatea podľahli domácim prekvapivo 2:1. Tento šokujúci výsledok obehol rýchlo celý športový svet, keďže to bola prvá strata bodov v kvalifikácií pre Anglicko. Pred zápasom boli v role favorita jasne „Th Three Lions“, ktorí sa zásluhou premenenej penalty Harryho Kanea dostali do vedenia, no zverenci Jaroslava Šilhavého dokázali otočiť skóre, ktoré v 85.minúte pečatil skúsený Zdenek Ondrášek na konečných 2:1. 

Aj keď domáci štadión pražskej Slavie praskal vo švíkoch a bol plný do posledného miesta, naozajstná „divočina“ sa spustila mimo neho. Ako informoval zdroj Sky Sports s odvolaním na policajného hovorcu Jana Daneka, v uliciach hlavného mesta Česka bolo včera zatknutých 31 ľudí, pričom v štrnástich prípadoch šlo o anglických fanúšikov. Výtržnosti a hromadné bitky pokračovali aj po zápase, pričom na uliciach sa objavovali rozbité fľaše či kaluže krvi. 

Spočiatku dňa boli anglickí priaznivci len hluční, no neskôr už podgurážení alkoholom začali útočiť na policajných strážnikov. Najväčší tlak sa spustil v momente, kedy začali po policajtoch hádzať fľaše, pyrotechniku či dymovnice. Policajti neváhali a po prudkom zásahu proti anglickým aj českým fanúšikom skončili niektorí v nemocnici, iní zas zatknutí a prevezení na policajné oddelenia.