Main Content

VIDEO: Trestný fiftín pre Federera: Najväčší tenisový džentlmen vzplanul tak, ako to uňho nepoznáme

Aj najväčší tenisový džentlmen, akým je švajčiarsky velikán Roger Federer, sa dokáže poriadne rozohniť keď cíti, že je na ňom spáchaná krivda. Vypätý štvrťfinálový súboj s nemeckým súperom Alexandrom Zverevom v Šanghaji priniesol tuhý boj a poriadnu drámu a tiež málo vídané divadlo, o ktoré sa postaral Federer. Zverev premárnil za stavu 6-3, 6-5 a 40:0 pri vlastnom podaní všetky tri mečbaly a ďalšie dva následne zahodil aj v tajbrejku, ktorý Federer vyhral 9:7 a začal cítiť šancu na obrat. 

Švajčiarsky velikán ale nezvládol vstup do druhého setu, keď si prehral hneď úvodné podanie a od rozhodcu dostal varovanie za nervózne odpálenie loptičky do hľadiska po jednom z neúspešných zakončení výmeny. Federer prehrával už 0:3 a po prehratom fiftíne na 15:30 opäť neudržal emócie na uzde a zľahka na ukľudnenie nervov odpálil loptičku do hľadiska. Nekompromisný rozhodca to ale posúdil ako ďalší prehrešok a Švajčiarovi udelil trestný fiftín. "Trestný bod Federer, 15:40," zaznelo halou v Šanghaji. 

To sa už velikánovi nepozdávalo a aj jeho nekonfliktná povaha to už len tak nenechala. Federer sa pustil do diskusií s rozhodcom, od ktorého žiadal vysvetlenie udelenia trestného fiftínu, s ktorým nesúhlasil. Aj samotný rozhodca uznal, že to nebolo plnou silou, ale už predtým švajčiarskeho velikána varoval a od rozhodnutia neodstúpil. Švajčiar aj pri hádkach zostal tradične pokojný, ale na jeho pomery veľmi časté diskusie s rozhodcom zaskočili aj nemeckého súpera, ktorý počas prestávky len pozeral na poriadne rozhodeného Federera. Nuž, nervy robia svoje. Zverev napokon vypätý duel zvládol a po triumfe 6-3, 6-7 a 6-3 si o šanghajské finále zahrá s Talianom Berrettinim.