Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po remíze s Walesom

piatok, 11. október 2019 08:28 | Autor: Filip Chudý

Slovenská futbalová reprezentácia
Slovenská futbalová reprezentácia | zdroj: TASR

Zrejme najdôležitejší zápas kvalifikačnej skupiny s Walesom sme len remizovali. Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (7) – Nie je jednoduché dostať hneď z prvej strely na bránu gól, ale neotriaslo to ním. Nasledujúce strely do stredu brány riešil s prehľadom a neskôr zneškodnil šancu Moorea. V rozohrávke tentoraz nemal problémy a vysoké lopty pozbieral.

Peter Pekarík (5) – Prehral kľúčový súboj pri góle Walesu, keďže ho James až príliš jednoducho prekabátil. Trochu to napravil, keď sa zapojil do našej gólovej akcie. Smerom dopredu však mohol podporiť ešte o niečo väčší počet útokov. V závere bolo vidieť, že má už toho dosť, keďže chýbajúcu hernú prax ťažko nahradiť.

Norbert Gyömbér (5,5) – Hneď v úvode zblokoval strelu. Dobre hral vo vzduchu a tiež po zemi, ale nakoniec to so svojou aktivitou prehnal. Už v zárodku gólového tlaku súpera išiel do súboja s Mooreom, ktorý prehral, čo vyústilo v brvno. V podobných situáciach prišli neskôr karty a tiež zranenie. Je síce dobré, že sa nebál ísť do súbojov s útočnou vežou súpera, ale viackrát išiel do nich zbytočne. V každom prípade, vyzeral oveľa lepšie ako Vavro na minulom zraze. Hlavou zabránil istému gólu po hlavičke Rodona.

Milan Škriniar (6) – Mal veľa práce vo vzduchu, s ktorou si poradil, teda až na ten najdôležitejší moment. Moore bol totiž v našom pokutovom území pred gólovým centrom „tri dni voľný“ a nikto si ho nevšímal, pričom práve Škriniar ho mal v tej situácii brániť, keďže Gyömbér mal iný priestor, Hancko svojho hráča a stred poľa sa zabudol kdesi v bufete. Ostatné situácie však vyriešil lepšie. Pri prihrávkach takmer nepokazil žiadnu loptu (úspešnosť 98 %).

Dávid Hancko (5,5) – Hneď v úvode sa ocitol v ofsajde, neskôr hlavičkoval po roku do rúk brankára, v závere mal nejaké centre, ale celkovo toho malo byť viac. Akoby mal rešpekt, že hrá naňho najväčšia hviezda súpera. Nič zásadné však nepokazil.

Juraj Kucka (8) – Päťkrát to vyskúšal z diaľky, pričom za streleckú aktivitu bol gólovo odmenený. V nadstavenom čase prvého polčasu predviedol dobrý prienik, čím sa akoby naštartoval na druhé dejstvo, pretože v ňom bol pánom ihriska. Hral s veľkou chuťou.

Stanislav Lobotka (5) – Na jednej strane vybojoval dve žlté karty pre hráčov súpera, mal slušnú úspešnosť prihrávok (88 %), lenže opäť predviedol straty lôpt, z ktorých súper ťažil. Síce sa snažil hrať futbal, čo je chvályhodné, lenže musí sa naučiť, čo je už za čiarou. Ak by totiž súper využil jeden z nádejných brejkov, ktoré mu Lobotka ponúkal stratami lôpt, prehrali by sme. A vyčítať mu treba opäť aj to, že zas bola viackrát medzi stopérmi a stredom poľa v defenzívnej činnosti veľká medzera, čo ako šestka nesmie dopustiť. Preto nestíhal pomáhať obrane, pričom v niektorých prípadoch ani nebežal pomôcť.

Marek Hamšík (7) – Rozdal až 84 prihrávok pri úspešnosti 87 %, čo je na hráča stredu poľa výborné číslo. Iba Škriniar mal o dve prihrávky viac, lenže v defenzíve sa používajú často aj ľahké pomocné prihrávky medzi stopérmi a brankárom. To Hamšík musel riešiť oveľa ťažšie situácie v prehustenom priestore, pričom štatistiky potvrdzujú, že to robil dobre. Ak nám niečo v jeho podaní chýbalo, tak potom streľba.

Albert Rusnák (5,5) – Hennessey skvele chytil jeho prízemnú strelu v druhom polčase, ktorá mohla stretnutie rozhodnúť. Rusnák sa ešte predtým aj zapojil do našej gólovej akcie, lenže mal toho ukázať o niečo viac. Síce hral lepšie ako v septembrových dueloch, ale opäť zaostal za očakávaniami.

Róbert Boženík (5,5) – Odviedol dobrú prácu pri našej prvej veľkej šanci, vybojoval žltú kartu, ale postupne sa zo zápasu vytrácal. Behal do úmoru, preto vyčerpaný musel striedať. Bude sa musieť naučiť ekonomickejšie čerpať so silami, aby bol aj pre bránu súpera konštantnejšie nebezpečný. Lebo okrem spomínaného úvodu ho nebolo v hre veľmi vidieť. Nedostal sa ani do šance.

Róbert Mak (6,5) – V čistej gólovej príležitosti ho zblokoval Ampadu. Neskôr sa dostal do ešte jednej sľubnej šance, lenže zakončil veľmi nedôrazne. Bol výrazne aktívnejší ako Rusnák, ale v produktivite, ktorá je pri ofenzívnych hráčoch najdôležitejšia, sa to neprejavilo. Chcelo to rýchlejšiu prácu s loptou, aby získal potrebný zlomok sekundy navyše.

Lukáš Haraslín, Pavol Šafranko (bez známky) – Hrali málo, Haraslín sa však aspoň zapojil do pár akcií.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon