Main Content

Wijnaldum krotí emócie: Ešte nie sme majstri!

utorok, 8. október 2019 10:29 | Autor: Timotej Gašper

Georginio Wijnaldum a Roberto Firmino
Georginio Wijnaldum a Roberto Firmino | zdroj: TASR

Georginio Wijnaldum z Liverpoolu si úspešné obdobie nepripúšťa a odkazuje na upokojenie emócií. 

Liverpool ako minulo-sezónny víťaz Ligy majstrov naštartoval novú sezónu Premier League vo veľkom štýle. Zverenci Jurgena Kloppa vyhrali všetkých doterajších osem kôl, pričom so šiestimi inkasovanými gólmi sú najlepšie brániaci tím v lige. Štatisticky je skvelá forma Liverpoolu dlhodobá, keďže „The Reds“ dokázali vyhrať 32 z posledných 37 zápasov. V minulom ročníku im trofej Premier League ušla len o vlások na úkor Manchestru City, pričom títo dvaja giganti sa naťahovali o prvenstvo a body do posledného hvizdu píšťalky rozhodcu. 

Aktuálne je však situácia iná, keďže Liverpool vedie tabuľku Premier League už osem bodov pred druhým Manchestrom City. Médiá teda už začiatkom mesiaca október a 30 kôl do konca ligy označujú Liverpool nálepkou majstra a píše sa, že práve toto bude ten rok, na ktorý všetci okolo klubu z Anfield Road čakajú. Emócie ohľadom skvelej formy však uzemnil stredopoliar a jeden z najdôležitejších hráčov klubu, Georginio Wijnaldum, ktorý v interview pre Sky Sports uviedol: 

„Nechceme rozmýšľať štýlom, že už sme majstri. Ešte nie sme ani zďaleka majstri a brať to inak by bolo veľmi zlé. Verím, že tréner nám pomôže udržať sa pevne nohami na zemi. Musíme myslieť len na seba, naše výkony a každý týždeň odovzdať 100%,“ načrtol holandský reprezentant. 

V sezóne 18/19 ušiel Liverpoolu ligový titul až v poslednom kole, pričom v zimnom období mali náskok aj 7 bodov. 

„Nemôžme sa príliš pozerať na výkony ostatných klubov- ich výkony nevieme ovplyvniť. Musíme sa koncentrovať len na nás a byť pripravení na každý jeden zápas. Musíme si byť istí, že chceme dobré výsledky, keďže vieme, ako rýchlo sa to môže všetko zmeniť,“ ukončil Wijnaldum.