Main Content

Wenger otvorene: Musel som odmietnuť ponuky z Premier League

utorok, 8. október 2019 10:11 | Autor: Timotej Gašper

Arséne Wenger
Arséne Wenger | zdroj: TASR

Francúzsky tréner v rozhovore pre Sky Sports priznal, prečo musel nedávno odmietnuť viacero ponúk z Premier League. 

Arsene Wenger trénoval londýnsky Arsenal dlhých 22 rokov a bez angažmánu je od leta 2018. Skúsený francúzsky taktik bol za ostatný rok mnohokrát spájaný s viacerými klubmi, ktoré mu núkali nielen pozíciu hlavného trénera, ale aj posty vo vedení. Všetky doterajšie špekulácie však tréner vyvrátil s poznámkou, že vo veku 70 rokov si musí svoj ďalší krok veľmi dobre premyslieť a zvážiť, keďže môže byť posledným v jeho kariére. Ako taktiež priznal, stále má chuť pracovať s tímom na ihrisku a teda práca v kancelárií respektíve vo vedení zatiaľ nie je pre neho. V nedávnom rozhovore pre Sky Sports však uviedol, prečo musel odmietnuť viaceré lukratívne ponuky z Anglicka. 

„Rozhodol som sa opustiť Premier League a taktiež som odmietol viaceré ponuky z tejto ligy. Dôvodom je to, že som až príliš naviazaný na Arsenal. Som profesionál, ale v prvom rade som muž Arsenalu. Nebudem konkretizovať kluby, ktoré mi ponúkali post trénera v Premier League, keďže by to bolo nefér voči viacerým ľudom vo vedení tých klubov.  A čo sa týka mojich rekordov v Arsenale? Neviem, je prirodzené, že ľudia chcú stále viac,“ uviedol francúzsky tréner, ktorý tento mesiac oslávi už 70.narodeniny. 

Zdá sa teda, že Premier League je možné z budúcich plánov Wengera vylúčiť aspoň teda z pozície hlavného trénera. Otvára sa teda alternatíva s milánskym AC, s ktorým je Wenger dlhšie spájaný. Objavujú sa však aj ďalšie kluby z francúzskej Ligue 1 a preto je nateraz takmer nemožné uviesť, kam budú smerovať kroky Arsene Wengera v najbližšom období. Ponuku na prácu dostal Wenger aj ako vedúci futbalového rozvoja vo svete pod patronátom FIFA, no ako uviedol francúzsky lodivod, najradšej by sa vrátil priamo k trénerstvu.