Main Content

Wolves poslali Slovanu jasný signál priamo z Premier League!

pondelok, 7. október 2019 10:01 | Autor: TASR

Wolverhampton Wanderers - ŠK Slovan
Wolverhampton Wanderers - ŠK Slovan | zdroj: TASR

Manchester 7. októbra (TASR) - Futbalisti Wolverhamptonu Wanderers vyslali svojmu najbližšiemu súperovi v Európskej lige ŠK Slovan Bratislava jasný signál. Po rozpačitom úvode sezóny sa v nedeľnom stretnutí najvyššej anglickej súťaže postarali o veľké prekvapenie. Na ihrisku Manchestru City zvíťazili 2:0.

Wolves predviedli obhajcovi titulu perfektnú efektivitu, na bránku vystrelili dvakrát so stopercentnou úspešnosťou. Ich defenzíva dokonalo vygumovala najlepší útok v lige. Domáci síce mali výraznú prevahu v držaní lopty, no bránku hostí ohrozili iba dvakrát. "Hrali sme dobre. Veľmi organizovane, presne sme vedeli, na čo sa musíme sústrediť. V závere sme si siahli na dno síl, ale napokon to dopadlo parádne. Fanúšikovia si to museli užiť," povedal tréner Wanderers Nuno Espirito Santo na oficiálnom klubovom webe.

Hrdinom hostí sa stal Adama Traore, ktorý sa postaral o oba zásahy. "Som nesmierne šťastný. Pracovali sme naplno celých 90 minút, pod víťazstvo sa podpísal celý tím," povedal pre BBC 23-ročný španielsky krídelník. V tíme je druhú sezónu a góly do bránky City mali poradové čísla dva a tri v päťdesiatich zápasoch. "Stále sa zlepšuje, aj jeho zakončene. Adama je veľmi rýchly a to nám dáva výhodu," uviedol Santo.

Jeho tím v úvodných šiestich kolách štyrikrát remizoval, navyše doma prehral v K-skupine EL s Bragou 0:1. Postupne sa však dostáva do formy a ťahá sériu štyroch víťazstiev za sebou, v Premier League zdolal pred City aj Watford, v Ligovom pohári uspel v jedenástkovom rozstrele nad Readingom a v EL vyhral na pôde Besiktasu Istanbul. Wolves sa predstavia proti slovenskému majstrovi 24. októbra na Tehelnom poli.

"Máme za sebou už teraz mnoho zápasov a vždy ideme naplno. Nemôžem povedať, že by hráči niečo vypustili. Snažíme sa však niečo vybudovať a pracujeme pre budúcnosť. Podarilo sa nám utvoriť sériu a dôležité bude stabilizovať ju. Čaká nás reprezentačná prestávka, čo nie je v našej situácii ideálne, ale dúfame, že sa všetci vrátia zdraví a budeme môcť pokračovať," dodal Santo.

Menej dôvodov na optimizmus má jeho náprotivok Pep Guardiola. "Citizens" sú dvojnásobní obhajcovia titulu, no ich snaha o tretie prvenstvo za sebou dostáva trhliny. V tomto ročníku Premier League majú po ôsmich kolách na konte päť víťazstiev, dve prehry a remízu. Za stopercentným FC Liverpool zaostávajú o osem bodov, čo je v tejto fáze sezóny najväčší rozdiel medzi prvým a druhým mužstvom v histórií Premier League. "Je to veľa, to viem. Liverpoolu sa darí nestrácať body, je však iba október a bude lepšie nemyslieť na rozdiel. Poznám mojich hráčov, stále majú na to, aby sa vrátili do hry," skonštatoval Guardiola.

Manchester prehral v tejto sezóne dva zo štyroch domácich zápasov, raz remizoval. Na vlastnom štadióne prišiel už o päť bodov, o dva viac ako v celom predchádzajúcom ročníku.