Main Content

Zachráni Solskajer situáciu angažovaním útočníka Juventusu?

pondelok, 7. október 2019 09:56 | Autor: Timotej Gašper

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

V médiách a objavila špekulácia, podľa ktorej je útočník Juventusu na zozname posíl Manchestru United. 

Ako sám avizoval nórsky lodivod Manchestru United, klub sa v zimnom prestupovom období pokúsi zohnať skúseného a kvalitného útočníka, ktorý sa odhodlaním aj kvalitami hodí do Manchestru United. Podľa slov Ole Gunnar Solskjaera je na trhu veľa útočníkov, no nie každý z nich mu sedí do koncepcie. Najnovšie správy od talianskeho portálu CalcioMercato však informujú, že skauti a tréner Manchestru United upriamili zrak na hráča turínskeho Juventusu, Maria Manžukiča

Bývalý hráč Wolfsburgu, Bayernu Mníchov či Atlética Madrid je v Juventuse od leta 2015, pričom dlhodobo bol považovaný za tajnú ofenzívnu zbraň klubu a do hry aktívne prispieval nielen gólmi. Postupne sa však jeho herný čas zredukoval na minimum, pričom absolútnym klincom do rakvy bol príchod Maurizia Sarriho. Svojský taliansky kouč odpísal chorvátskeho skúseného zakončovateľa, keďže v kádri turínskeho giganta sú aj Gonzalo Higuain, Cristiano Ronaldo či Paulo Dybala s Federicom Bernardeschim. 33-ročný Mario tak v ročníku 2019/2020 dovedna neodohral v čierno-bielom drese ani minútu, čo sa pravdepodobne do zimy nezmení.

Záchranou by mohla byť ponuka od Manchestru United. Mandžukič ako skúsený borec s predispozíciami na anglickú Premier League by mohol klubu z Old Trafford napomôcť k vyrovnaniu formy a povzbudeniu mladých útočníkov ako Rashford či Greenwood. Ako doplňuje správa od talianskeho periodika CalcioMercato, Mario je pripravený na januárové ponuky a vo forme sa udržiava na vlastnú päsť. Situácia ohľadom chorvátskeho útočníka sa teda má tak, že Juventus zaň určite nebude požadovať astronomické peniaze, čo dáva nielen Manchestru United, ale aj ostatným záujemcom o jeho služby veľkú výhodu.