Main Content

De Gea o situácií v Manchestri United: Všetko je zlé, najhoršie obdobie

pondelok, 7. október 2019 09:31 | Autor: Timotej Gašper

David de Gea
David de Gea | zdroj: TASR

Španielsky brankár si v najnovšom rozhovore nedával servítku pred ústa a do médií povedal na rovinu, aká atmosféra aktuálne panuje v kabíne Manchestru United.

Manchester United vykročil do sezóny 2019/2020 veľmi zlou nohou. Od začiatku súťažného ročníka nastúpili „Red Devils“ na 11 zápasov, pričom dovedna len v štyroch sa tešili z výhry. Forma sa ešte viac podlomila koncom septembra, odkedy sa klub z Old Trafford nedokázal v troch zápasoch tešiť z výhry a skóroval len 1 gól. V Európskej lige mal byť Manchester United dominujúcim článkom skupiny, no aktuálne je po 2.kolách a so štyrmi bodmi na konte všetko otvorené. Lichotivo to nevyzerá ani v Premier League, kde z ôsmich kôl vyhrali len v dvoch prípadoch a aktuálne ich s počtom bodov 9 delia len 2 body od zostupového pásma. 

„Čo je zlé? Všetko. Myslím, že je veľmi veľa vecí, ktoré musíme zlepšiť. Vôbec neviem, čo mám na to povedať, naozaj. Musíme sa viac snažiť, tvrdšie trénovať, bojovať a snažiť sa o zlepšenie. Je to pre nás veľmi náročné obdobie, ale my sme United a musíme bojovať spoločne,“ načal španielsky brankár v interview pre Sky Sports. Na otázku, či je to najhoršie obdobie od De Geovho príchodu na Old Trafford (2011, pozn.) odpovedal skúsený gólman jasne: „Pravdepodobne je, je to tak. Toto je najhoršie obdobie od kedy som tu. Nie je možné, aby sme nemohli v dvoch zápasoch streliť ani jeden gól. Chcem sa ospravedlniť fanúšikom,“ ukončil David De Gea svoj ostrý, no úprimný rozhovor pre Sky Sports. 

Aktuálne je na pláne reprezentačná prestávka, po ktorej sa hráči Manchestru United postavia neporazenému Liverpoolu a o pár dní na to budú bojovať na náročnej srbskej pôde proti Partizanu Belehrad v Európskej lige.